«

»

Чер 09

Свідоцтво про народження дитини дозволили отримувати на пошті

юридичний відділ“Укрпошта” почала співпрацювати з проєктом електронних державних послуг “е-Малятко”. Послуга доставки платна. Українці тепер можуть отримати свідоцтво про народження дитини в найближчому відділенні пошти або з доставкою додому. Йдеться про документи, що були замовлені онлайн через сервіс “е-Малятко”. Послуга з’явилася після приєднання “Укрпошти” до проєкту. Доставка працює не тільки для жителів міст, а й у селах, де немає філій РАЦС або ЦНАП.

Про це повідомила пресслужба національного поштового оператора.

Доставка свідоцтва про народження за допомогою послуги “Укрпошта Експрес” займе до двох днів у межах області та до трьох днів у межах України. Оплатити послугу можна на сайті “е-Малятко” або готівкою під час доставки.

“Формування відправлень здійснюється завдяки інтеграції API “Укрпошти” з сервісом “е-Малятко”, що дозволяє оперативно приймати і обробляти відправлення”, – пояснили в компанії.

Всього “е-Малятко” передбачає 10 послуг для батьків новонароджених і об’єднує вісім сервісів. Більша частина з них не вимагають отримання паперових документів.

Нагадаємо, також в Україні повернули “бебі-бокси”. З 1 липня 2021 року батьки будуть самі вибирати, отримати “бебі-бокс” грошима або вже готовим набором товарів для немовлят. “Пакет малюка” видаватимуть:

  • усиновителям;
  • патронатних вихователів;
  • прийомним батькам;
  • батькам-вихователям;
  • опікунам новонародженої дитини.
print

Pin It on Pinterest