«

»

Лис 24

Відбулася презентація порталу «Приховані інтереси» — першого діджитал інструменту, який допомагатиме виявляти потенційні конфлікти інтересів у посадовців

24 листопада 2021 року юридичний відділНаціональне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) спільно з громадською організацією «Антикорупційний штаб» презентували перший діджитал інструмент для виявлення прихованих інтересів у публічних службовців. Портал допоможе буквально за кілька кліків шукати зв’язки між особою та компаніями, які беруть участь у тендері в установі, де працює чи працював службовець, посадовців, які працюють із близькими особами в одному органі, а ще перевірити чи не отримував такий чиновник ризикові подарунки. Робота алгоритму виявляє 11 типів можливих ризиків, використовуючи для цього інформацію з відкритих джерел. Завдяки чому пришвидшується процес пошуку можливих порушень та прослідковуються зв’язки, які майже неможливо виявити самостійно.

Інформацією на Порталі вже користуються працівники НАЗК для виявлення можливих зв’язків у публічних службовців, які можуть свідчити про конфлікт інтересів. Алгоритм може також допомогти суттєво пришвидшити роботу Нацполіції, антикорупційних уповноважених, журналістів-розслідувачів та громадських активістів для пошуку прихованих інтересів.

print

Pin It on Pinterest