«

»

Лют 14

ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА АГРАРІЇВ ЛЬВІВЩИНИ З ДЕРЖАВНОГО ТА ОБЛАСНОГО БЮДЖЕТУ НА 2022 РІК

 

Замітка обласна програма сгДепартаментом агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації розпочато реалізацію заходів Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки, що затверджена рішенням Львівської обласної ради від 18.02.2021 року №57 (зі змінами).

Право на фінансову підтримку мають суб’єкти підприємництва – юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми або фізичні особи – підприємці, сімейні фермерські господарства, сільськогосподарські кооперативи, основою діяльності яких є виробництво сільськогосподарської продукції та/або розведення, вирощування риби та її переробка на власних чи орендованих потужностях, здійснення операцій з їх постачання, а також органи місцевого самоврядування.

Для реалізації програми у поточному році з обласного бюджету виділено 20,7 млн. грн. Крім цього з державного бюджету планується фінансова підтримка сільськогосподарських виробників у розмірі 4,4 млрд. грн.

Матеріали щодо фінансової підтримки аграріїв Львівщини з державного та обласного бюджету на 2022 рік у Презентації

 

ОГОЛОШЕННЯ

Про порядок та умови одержання фінансової підтримки в межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2022 рік.

 

Право на фінансову підтримку мають суб’єкти підприємництва – юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми або фізичні особи – підприємці, сімейні фермерські господарства, сільськогосподарські кооперативи, основою діяльності яких є виробництво сільськогосподарської продукції та/або розведення, вирощування риби та її переробка на власних чи орендованих потужностях, здійснення операцій з їх постачання, а також органи місцевого самоврядування.

Заявки. які подаються до Фонду індивідувального житлового будівництва на селі Львівської облдержадміністрації

Адреса: м. Львів, вул. Пекарська, 95; тел.: 225-65-08, 225-65-07, 255-05-70

1.                  Фінансова підтримка на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів Підтримка надається у вигляді пільгових кредитів:

–                    на реалізацію бізнес-планів у розмірі до 700 тис.грн терміном до 5 років з відстроченням повернення основної суми до 1 року

–                    для відновлення втрат від наслідків надзвичайних ситуацій у вигляді безвідсоткових пільгових кредитів терміном до 5 років (без відтермінування погашення основної суми зобов’язання) в розмірі до 300,0 тис.грн для юридичних осіб та 100 тис. грн. для фізичних осіб підприємців

Обсяг фінансування 10 000,0 тис. грн.
Заявки, які подаються до Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації

Адреса: м. Львів, просп.. В. Чорновола, 4 (каб. №78, 9 поверх); тел.. 255-50-62

2.                  Фінансова підтримка шляхом компенсації відсотків за кредитами та за комісію супроводження договорів фінансового лізингу Підтримка надається на часткове відшкодування за користування кредитами та відсотків (комісії) за супроводження договорів фінансового лізингу в розмірі 1,5 облікової ставки НБУ, що діє на дату нарахування відсотків, але не більше ставки, передбаченої угодою.

Максимальна сума фінансової підтримки протягом бюджетного року 200,0 тис. грн.

Обсяг фінансування 1 100,0 тис. грн.
3.                  Фінансова підтримка сімейних фермерських господарств (без набуття статусу юридичної особи) та сільськогосподарських кооперативів Підтримка надається за:

–                     придбані в поточному році основні засоби, які не були у використанні, в розмірі до 70% їх вартості, але не більше ніж 100 тис. грн одному сімейному фермерському господарству та 200 тис. грн. одному сільськогосподарському кооперативу;

–                     придбані сімейними фермерськими господарствами в поточному році поголів’я великої рогатої худоби для подальшого відтворення у розмірі до 70%, але не більше 100 тис. грн

–                     Фінансова підтримка на здешевлення вартості основних засобів надається сімейним фермерським господарствам один раз на три роки протягом часу дії Комплексної програми.

–                     Сімейні фермерські господарства, які одержали підтримку по Комплексній програмі у 2021 році у вигляді часткового відшкодування вартості придбаних засобів, можуть брати участь у цьому напрямі програми у 2022 році за умови відшкодування вартості придбаних основних засобів в розмірі до 70% їх вартості, але не більше ніж 50 тис. грн одному СФГ.

Обсяг фінансування 1 200,0 тис. грн.
4.                  Фінансова підтримка суб’єктів підприємництва в галузі ягідництва, овочівництва та рибництва Підтримка надається у вигляді:

– відшкодування вартості придбаних у поточному році тепличних конструкцій, тунелей та обладнання до них, які не були у використанні,  в розмірі до 70% їх вартості, але не більше ніж 200 тис. грн одному суб’єкту підприємництва один раз на три роки

–  відшкодування вартості рибопосадкового матеріалу для відтворення і зариблення водойм, придбаного у поточному році племінного матеріалу риб (мальок – (однорічка і дворічка), ремонтний молодняк) для відтворення маточного поголів’я і зарибнення водойм у розмірі 50% його вартості, але не більше ніж: 40,0 грн/кг для рослиноїдних порід риб, 50,0 грн/кг – для коропових та інших порід риб, крім ціних порід, та не більше ніж 200,0 тис. грн одному суб’єкту підприємництва;

– дотації на площу зариблених водних об’єктів, суб’єктам підприємництва, які займаються вирощуванням товарної риби на відкритих водоймах  у розмірі до 5000,0 грн. на гектар, але не більше ніж на 10 гектарів зариблених водних угідь.

Обсяг фінансування 2 200,0 тис. грн.
5.                  Фінансова підтримка вирощування нішевих культур (жито, гречка) у вигляді часткового відшкодування вартості придбаного високорепродукційного насіння вітчизняного виробництва Підтримка надається для часткового відшкодування вартості:

– придбаного високорепродукційного насіння вітчизняного виробництва (жита, тритикале, гречки, проса, олійного льону, квасолі, гороху, вики, бобів, гірчиці, редьки олійної, аспарагусу (спаржі), батату, овочів закритого грунту, капусти (броколі, брюсельської, цвітної), гарбузів, кабачків, патисонів, петрушки, селери, пастернаку, ріпи, редьки, редиски) не нижче першої репродукції або першого покоління гібриду в розмірі до 50% вартості насіння, але не більше ніж 50,0 тис. грн одному суб’єкту підприємництва на рік;

– придбаних в поточному році мікробіологічних засобів для захисту та живлення с/г культур у розмірі 50% вартості, але не більше ніж 50,0 тис.грн одному суб’єкту підприємництва в галузі плодових, ягідних та овочевих культур (в тому числі картоплі);

– сертифікації органічного виробництва, але не більше ніж 30,0 тис грн одному суб’єкту підприємництва, за виключенням суб’єктів підприємництва, які скористались аналогічною підтримкою за рахунок коштів державного бюджету.

Обсяг фінансування 1 400,0 тис. грн.
Термін подачі документів на заходи зазначені у розділах 2-5 З дня оприлюднення оголошення у газеті «Високий замок» і до 01.12.2022 року.

 

Форми заявок та перелік документів, які подаються для участі в комплексній програмі, визначені наказом директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації від 25.01.2022 року №3-17 nakod/01-08/22 та розміщені на офіційному вебсайті  Львівської обласної державної адміністрації – www.loda.gov.ua (сторінка департаменту в рубриці «Програми»).

print

Pin It on Pinterest