«

»

Лют 17

Триває кампанія подання щорічних декларацій!

юридичний відділЗвертаємо  увагу, що з 01 січня 2022 року стартувала кампанія декларування доходів, отриманих у 2021 році особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, яка триватиме до 31 березня 2022 року включно.

Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон), зокрема, посадові особи місцевого самоврядування та депутати місцевих рад зобов’язані щорічно подавати шляхом заповнення на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація), за минулий рік за формою, яку визначає Національне агентство.

На сайті Національного агентства з питань запобігання корупції доступна інформація щодо початку кампанії декларування 2022 та роз`яснення щодо заповнення декларацій, які допоможуть у заповненні та поданні декларацій. Матеріали розміщенні за посиланням:

https://wiki.nazk.gov.ua/wp-content/uploads/2022/01/Rozyasnennya_-2022.pdf

Серед нових змін в Реєстрі декларацій за 2022 рік:

  • Нова форма декларації:https://bit.ly/3E6RPK4.
  • Порядок подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані:https://bit.ly/3lkqe0J.
  • Оновлений порядок повідомлення про відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті:https://bit.ly/3rqiSMW.

НАЗК не лише оновило форми, але ще й затвердило Порядок заповнення декларації. Вперше у декларантів з’явилася повноцінна заюстована інструкція про те як правильно заповнювати кожен пункт декларації. Тепер подати декларацію буде ще простіше.

Важливо пам’ятати, що безпосередньому поданню декларації може передувати виникнення питань у зв’язку із завершенням терміну дії кваліфікованого електронного підпису (КЕП) або його втратою, зміною електронної пошти, а також питань щодо вимог до відображення тієї чи іншої інформації у декларації, вирішення яких потребуватиме додаткового часу. Тому просимо вас перевірити, що ви без перешкод можете зайти до Єдиного держаного реєстру осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та маєте всю необхідну інформацію для заповнення декларації.

Враховуючи вимоги антикорупційного законодавства, просимо подати щорічну декларацію у встановлені Законом терміни

print

Pin It on Pinterest