«

»

Кві 01

Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Замітка компенсація житло ВПОПостановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 р. № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» затверджено відповідний Порядок.

Відповідно до вимог Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг

– Компенсація надається фізичним особам — громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду (далі — власники жилих приміщень) і безоплатно розміщували в цих приміщеннях згаданих у пункті 1 цього Порядку внутрішньо переміщених осіб, для покриття понесених власниками жилих приміщень витрат, пов’язаних з таким розміщенням.

– Виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад або власники жилих приміщень вносять відомості щодо приміщень приватного житлового фонду, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб у відповідній адміністративно-територіальній одиниці, до веб-ресурсу “Прихисток”. На підставі зазначених відомостей виконавчий комітет сільської,  селищної, міської ради формує реєстр жилих приміщень, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб, у відповідній адміністративно-територіальній одиниці.

– Власник жилого приміщення зобов’язаний не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб подати заяву до виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради за місцем розташування жилого приміщення, у якій зазначається прізвище, ім’я та по батькові кожної з розміщених осіб та до якої додаються копії документів, що посвідчують їх особу. Власник жилого приміщення також зобов’язаний в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у жилому приміщенні. На підставі зазначених заяв  виконавчий комітет сільської, селищної, міської ради вносить зміни до реєстру жилих приміщень, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб у відповідній адміністративно-територіальній одиниці.

– Для отримання компенсації власник жилого приміщення не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подає до виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради за місцем розташування жилого приміщення заяву за формою згідно з додатком 1 (далі — заява).

-. Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи (далі — людино-день), з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення  внутрішньо переміщеної особи у відповідному жилому приміщенні.

Звертаємо увагу, що оскільки у заяві вказується рахунок, на який здійснюється відшкодування необхідним є наявність банківського рахунку та Банківські реквізити заявника для перерахування суми компенсації (Для недопущення помилок – виписка банку про відкритий рахунок).

Для оформлення та отримання довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та з питань допомоги можна звертатись до Відділу соціального захисту населення Старосамбірської міської ради кім 101, 102 та 112.


Додаток  1 до  Порядку

ЗАЯВА

на отримання компенсації витрат ___________________________________,

(прізвище, власне імʼя, по батькові (за наявності), реєстраційний номер облікової картки платника  податків або серія та номер паспорта громадянина України*)

який є власником жилого приміщення приватного житлового фонду, розміщеного за адресою __________________________________________,

(місцезнаходження об’єкта нерухомого майна)

що повʼязані з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб за ________________ 2022 року.

(місяць)

Суму компенсації прошу визначити виходячи з проживання у жилому приміщенні таких фізичних осіб:

 

 

 

Прізвище, ім’я, по батькові внутрішньо переміщених осіб, серія та номер паспорта громадянина України (свідоцтва про народження), реєстраційний номер облікової картки платника податків* Адреса жилого приміщення тимчасового розміщення Кількість людино-днів у відповідному місяці

 

Підпис**
         

 

*Крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті.

**Цим підписом підтверджую факт мого проживання за зазначеною адресою, його безоплатність, правильність реквізитів документів, що встановлюють особу, і відсутність у мене статусу особи, яка отримує щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання.

Банківські реквізити заявника для перерахування суми компенсації

 

 

_________________            __________________              ________________

(підпис)                                     (прізвище, ім’я, по батькові)                                 (дата)

 

print

Pin It on Pinterest