«

»

Тра 11

Підтримаймо продовольчу безпеку держави

Замітка сади перемогиВнаслідок розв’язаної Росією в Україні війни, за попередньою оцінкою Програми розвитку ООН, майже 30% нашого населення потребуватиме життєво необхідної допомоги. Через військові дії у 2022 році Україна недоотримає частину щорічного врожаю зернових, зернобобових овочів та багатьох інших культур, що вирощувалися на території країни.

Задля забезпечення продовольчої безпеки проєктом «Супровід урядових реформ в України» (SURGe) презентовано Ініціативу «Сади Перемоги” для голів територіальних громад Львівської області, участь у які брала Старосамбірська міська рада.

«Сади Перемоги» – всеукраїнська ініціатива, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і залучення ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні.

Про старт Ініціативи «Сади Перемоги» було вперше оголошено в квітні місяці – під час наради з  обласними  військовими адміністраціями та агенціями регіонального розвитку, проведеної Міністерством розвитку громад та територій України і Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з проєктом міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в України» (SURGe), що впроваджується AlineaInternational за фінансової підтримки Уряду Канади.

Реалізація заходів цієї ініціативи стане нашою відповіддю окупантам на загрозу в плані продовольчої безпеки, а й дозволить збільшити  самозайнятість людей і буде сприяти розвитку підприємництва в аграрній сфері.

Приєднуйтесь до ініціативи «Сади Перемоги» – допоможіть плідно використати кожен клаптик нашої землі для спільної перемоги!

print

Pin It on Pinterest