«

»

Лип 01

Про рух сільськогосподарської техніки

Замітка переміщення сг технікиЗаконом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу» від 31.05.2022 № 2296-IX з 17.06.2022 дозволено рух (переміщення) сільськогосподарської техніки за межами населених пунктів, дорогами сіл, селищ, міст без обмеження за габаритами таких транспортних засобів. Переміщення повинно відбуватись в супроводі автомобіля прикриття суб’єкта господарювання. Така сільськогосподарська техніка та автомобілі прикриття обладнуються проблисковими маячками оранжевого кольору без дозволу на їх встановлення.

Сучасна сільськогосподарська техніка має досить великі розміри за габаритами. Відміна отримання дозволів на переміщення великогабаритної сільськогосподарської техніки є вагомою позитивною складовою для забезпечення проведення польових робіт.

«Особливо позитивно це є зараз – у період воєнного стану, в час, коли аграрії намагаються здійснити посіви в оптимальні строки на більшій площі земель з метою забезпечення продовольчої безпеки регіону, області та країни зокрема»

print

Pin It on Pinterest