«

»

Лип 08

Гранти для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства

Замітка гранти садівництвоПостановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року №738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» затверджено Порядок надання гранті для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства.

Гранти надаються для висадки та облаштування нового саду, ягіднику, винограднику площею від 1 до 25 гектарів з обов’створення нових робочих місць.

Порядок надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства Додається.

Отримувачами грантів мають право бути суб’єкти господарювання — юридичні особи (крім юридичних осіб комунальної форми власності та суб’єктів господарювання державного сектору економіки) та фізичні особи — підприємці, які провадять діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур на землях, на які право власності та/або користування підтверджено належними правовстановлюючими документами на строк не менше семи років.

Гранти надаються за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні:

не більше 70 відсотків вартості проекту висадки насаджень — за рахунок гранту, але не більше ніж затверджена гранична сума на один гектар

не менше 30 відсотків — за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних).

Для отримання гранту отримувач подає заяву, яка формується отримувачем особисто або у відділенні уповноваженого банку засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі — Портал Дія) після проходження ним ідентифікації та автентифікації з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, та/або інших засобів ідентифікації, які дають змогу однозначно встановлювати особу заявника.

Заява формується засобами Порталу Дія у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, відповідно до відомостей, передбачених у додатку 3. У заяві обов’язково зазначається уповноважений банк на вибір отримувача.

До заяви обов’язково додається проект висадки насаджень.

Посилання для реєстрації заявок на участь у проекті: https://diia.gov.ua/services/grant-na-sad

Порядок надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства Додається.

З метою інформування Департаменту Агропромислового Розвитку для проведення оцінки потреби у саджанцях та прогнозованих площах звертаємось до зацікавлених суб’єктів господарювання повідомити про бажання участі в програмі вказавши назву господарства та потребу у саджанцях з вказанням їх виду на електронну пошту Старосамбірської міської ради sts.m.rada@gmail.com з позначкою «Щодо участі у програмі надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства».

print

Pin It on Pinterest