«

»

Сер 18

Фінансова допомога малим агровиробникам

Замітка Фіндопомога агровиробникамЗа інформацією Департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації з 01 вересня через Державний аграрний реєстр малі сільгоспвиробники зможуть подати заявку на отримання коштів фінансової допомоги.

Урядом розроблено порядок використання фінансової допомоги малим агровиробникам, які вирощують сільськогосподарські культури або утримують більше 3 корів. Загальна сума програми складає 1,5 млрд грн.

Проєкт фінансується за рахунок бюджетної підтримки Європейського Союзу. Ним зможуть скористатися агровиробники, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або які утримують від 3 до 100 корів. Безповоротна допомога в розмірі 3100 грн виплачуватиметься за один гектар с/г угідь (але не більше 372 тис. грн), а також 5300 грн за вирощену дійну корову (але не більше 530 тис. грн). Скористатися аграрії зможуть лише одним із визначених напрямів.

«Процедура подачі заявки на отримання бюджетних коштів за наведеними напрямками буде доволі простою, оскільки відбуватиметься через електронний майданчик Державний аграрний реєстр (https://www.dar.gov.ua/), який запрацював з 12 серпня. Відтак, закликаємо усіх аграріїв, у тому числі фізичних осіб, які здійснюють діяльність, пов’язану з веденням особистого селянського господарства, активніше реєструвати в ДАР, щоб відчути усі його переваги та з 01 вересня подавати заявки на участь в програмі», – наголосила директорка департаменту Тетяна Гетьман.

Нагадаємо, що Львівщина – лідер за реєстрацією у Державному аграрному реєстрі (https://loda.gov.ua/news/37542).

Додатково наголошуємо, що станом на сьогодні, відсутній офіційний текст постанови Уряду про затвердження порядку використання коштів, проте, з проєктом порядку можна ознайомитися тут (http://surl.li/cruwm).

print

Pin It on Pinterest