«

»

Сер 22

Сімейні фермерські господарства можуть одержувати мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу

Замітка мікрогратни для СФГСімейні фермерські господарства тепер можуть брати участь у державній програмі «єРобота – Своя справа» і отримувати від 50 до 250 тис. грн грантової допомоги з державного бюджету.

За ініціативою департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації відповідні зміни були внесені Урядом до Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу від 21.06.2022 № 738.

«Попередні умови Порядку передбачали надання грантів тільки на умовах працевлаштування найманих працівників, що фактично виключало сімейні ферми з програми «єРобота». Враховуючи те, що Львівська область є рекордсменом за кількістю сімейних ферм, нашим департаментом було ініційовано пропозиції змін щодо надання грантів сімейним фермерським господарствам за умови залучення до роботи у сімейному фермерському господарстві додаткових членів господарства. Вказані пропозиції прийняті Урядом та враховані в змінах до Порядку».

Окрім вищезазначених змін постановою КМУ від 05 серпня 2022 р. № 903 до вищезазначеного Порядку внесено і низку інших змін, які спрямовані на спрощення умов для одержання грантів. Зокрема, розширено перелік напрямів витрат, на які можна використовувати гранти:

– закупівлю ліцензійного програмного забезпечення;

– закупівлю тварин;

– закупівлю товарів та послуг, пов’язаних з виробництвом продукції/наданням послуг;

– послуги маркетингу та реклами;

– орендну плату за обладнання;

– придбання концесії на здійснення господарської діяльності.

Крім того, уточнено умови подання заяв на отримання мікрогранту:

– встановлено необхідну кількість балів для прийняття рішення про надання мікрогранту або про відмову у наданні мікрогранту;

– надано можливість отримувачу доопрацювати бізнес-план за результатами його розгляду з перенесенням дати повторного його розгляду у наступному періоді в межах встановленого кінцевого строку за результатами його доопрацювання.

print

Pin It on Pinterest