«

»

Вер 02

Всі програми підтримки для агровиробників на єдиній онлайн-платформі (відео)

Замітка ДАР механізм підтримки агровиробників 2

Відновлено функціонування Державного аграрного реєстру (ДАР).

З метою спрощення виробникам сільськогосподарської продукції доступу до програм державної підтримки та інших державних сервісів шляхом використання електронних державних інформаційних систем відновлено функціонування Державного аграрного реєстру (ДАР).

Запуск Державного аграрного реєстру забезпечує наявність для аграріїв єдиної платформи, де можна знайти всі наявні програми підтримки та забезпечує можливість онлайн подачі заявок для участі у програмі підтримки.

Презентаційні матеріали про Державний аграрний реєстр.

Для того щоб скористатись всіма послугами Державного аграрного реєстру сільгоспвиробнику потрібно зареєструватись.

Уся ключова інформація про виробника підтягується з державних ресурсів автоматично.

Реєстр вже з’єднаний та  кооперує інформацію з 4-х реєстрів: Державного земельного кадастру; Державного реєстру речових прав на нерухоме майно; Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань; Єдиного державного реєстру тварин.

Інструкція з реєстрації в Державному аграрному реєстрі.

Зареєструватись в Державному аграрному реєстрі можуть виробники сільськогосподарської продукції будь-якого розміру та напрямку діяльності, фізичні особи, ФОП або юридичні особи будь-якої форми власності.

Для того щоб зареєструватися в ДАР юридичним та фізичним особам обов’язковою умовою є наявність електронного цифрового підпису керівника підприємства або уповноваженої особи.

Посилання на реєстр https://www.dar.gov.ua

Буклет про Державний аграрний реєстр.

Постановою Кабінету Міністрів України від 16.08.2022 № 918 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції (далі – Порядок).

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого Постановою КМУ від 16.08.2022 № 918, бюджетні кошти надаються за такими напрямами:

– бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності;

– спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності.

Отримувач бюджетних коштів може скористатися лише одним із визначених напрямів.

Фінансова підтримка надається сільськогосподарським товаровиробникам, в тому числі фізичним особам які не являються суб’єктами підприємницької діяльності, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь в розмірі 3100 грн за один гектар сільськогосподарських угідь (але не більше 372 тис. грн) або які утримують від 3 до 100 корів у розмірі 5300 грн за 1 корову (але не більше 530 тис. гривень).

Окрім того, підтримка надаватиметься лише тим виробникам, які зареєстровані у Державному аграрному реєстрі (https://www.dar.gov.ua).

Про програми підтримки для агровиробників через Державний аграрний реєстр.

print

Pin It on Pinterest