«

»

Жов 24

Тимчасово призупинено подання заявок в системі Державного аграрного реєстру (ДАР)

Замітка ДАР призупинення подачі заявокЗа інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України ввечері 19.10.2022 тимчасово призупинено подання заявок в системі Державного аграрного реєстру (ДАР) щодо отримання бюджетних субсидій.

Реєстрація заявок тимчасово призупинена у зв’язку з надходженням заявок на суму, що відповідає передбаченому обсягу бюджетних асигнувань. Відтак, аграрним формуванням та громадянам необхідно регулярно моніторити наступні повідомлення Міністерства аграрної політики та продовольства України. Заявки, які вже подані виробниками сільськогосподарської продукції, будуть опрацьовані в установленому порядку.

Додатково інформуємо, що громадяни та сільськогосподарські виробники, заявки яких погоджені, повинні контролювати свій електронний кабінет в ДАР на предмет отримання договору, який необхідно буде підписати електронним ключем підпису для отримання виплат.

 

Нагадуємо, що відповідно до пункту 7 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою КМУ від 16 серпня 2022 року № 918 можна було отримати бюджетну субсидію на оброблювальні землі сільськогосподарського

призначення від 1 до 120 га або утримання від 3 до 100 корів усіх напрямів продуктивності.

Однак, зауважимо, що Мінагрополітики анонсовано, що в  подальшому державні програми підтримки та грантові програми будуть провадитись лише через систему ДАР та будуть доступні лише зареєстрованим учасникам.

print

Pin It on Pinterest