«

»

Лис 25

Продовжено програму державної підтримки аграріїв

Замітка ДАР механізм підтримки агровиробників 2Департамент агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації повідомив, що Уряд Постановою Кабінету Міністрів України від 18 листопада 2022 р. №1294 «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству аграрної політики та продовольства на 2022 рік, і внесення зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції»  продовжив до 30 листопада поточного року терміну реєстрації заяв аграріїв у Державному аграрному реєстрі на отримання державної допомоги, збільшивши при цьому (на 100 млн гривень) загальний обсяг підтримки фермерів та інших виробників сільськогосподарської продукції.

За умовами програми, безповоротну допомогу можуть отримати аграрії, які мають від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або утримують від 3 до 100 корів. Перші можуть отримати – 3100 грн на один гектар оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення, але не більше 372 тис. гривень. Другі – 5300 грн на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, але не більше 530 тис. гривень.

Скористатися програмою можуть громадяни України і юридичні особи, засновниками яких є виключно фізичні особи — громадяни України, котрі зареєстровані у Державному аграрному реєстрі та відповідають її критеріям.

Сайт для реєстрації і подачі заявок – https://dar.gov.ua

У разі виникнення додаткових питань, кожен користувач аграрного реєстру може звернутися до працівників департаменту за адресою: м. Львів, пр. В. Чорновола, 4 (9 поверх) або зателефонувати за конт. номером – 096-000-53-76 (Тарас), де вас проконсультують та за потреби нададуть практичну допомогу»,

print

Pin It on Pinterest