«

»

Січ 31

Триває робота з сім’ями громади, які опинилися у складних життєвих обставинах

СЖОСтаросамбірським міським центром надання соціальних послуг постійно проводиться робота щодо виявлення сімей та осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Так, протягом січня 2023 року працівниками центру обстежено ряд сімей та осіб, які потребують підтримки з різних причин (насильство в родині, складні стосунки в сім»ї, конфліктні стосунки з оточенням, матеріальні проблеми, неналежне виконання батьківських обов’язків, зловживання спиртними напоями, низький виховний потенціал, адаптація до нових умов проживання, проблеми внутрішньо-переміщених осіб, інвалідність та потреба у сторонньому догляді, проблеми одиноких осіб похилого віку) на територіях Страшевицького, Тершівського, Торчиновицького старостатів Старосамбірської міської ради та міста Старого Самбора.     

За результатами оцінки потреб виявлені сім’ї/особи взято під соціальний супровід  (облік) та на обслуговування для надання необхідної соціально-психологічної підтримки (попередження домашнього насилля, сприяння у отриманні соціальних виплат та оформленні необхідних документів, представлення інтересів перед іншими установами та організаціями, з метою захисту законних прав потребуючих, забезпечення гуманітарною допомогою (одяг, взуття), сприяння у отриманні продуктів харчування, засобів гігієни, сприяння у пошуку роботи, профілактика неналежного виконання батьківських обов’язків, методичні рекомендації щодо питання виховання дітей відповідного віку, посередництво у конфліктах, психологічна підтримка, догляд вдома, підтримка одиноких осіб похилого віку з функціональними обмеженнями за сприяння благодійних фондів та організацій, які підтримують ВПО та людей, що опинилися в біді в умовах, що склалися («Товариство Червоного Хреста» м. Самбір, «Help Age», «Право на захист», «Мальтійська служба допомоги в Україні», «NEEKA»).

Велику кількість проблемних питань розглянуто представниками старостатів спільно з соціальними працівниками центру, із залученням працівників поліції, бюро вторинної правової допомоги, центру зайнятості, служби у справах дітей, управління соціального захисту населення Старосамбірської міської ради.

Співпраця органів влади та служб громади в даному напрямку триває. Заплановано виїзди до Волошинівського, Великолінинського, Старосолянського та Стрільбицького старостатів.

print

Pin It on Pinterest