«

»

Тра 30

Про реєстрацію в Державному аграрному реєстрі

 

Замітка підтримка сільгоспвиробниківДержавний аграрний реєстр (надалі – ДАР) — це автоматизована електронна система, створена Мінагрополітики з метою ефективного та прозорого залучення та розподілу усіх видів підтримки для українських аграріїв, як за кошти державного бюджету, так і у вигляді пільгових кредитів, міжнародних грантів або технічної допомоги.

Звертаємось до бажаючих взяти участь у програмі завчасно провести необхідну реєстрацію (ще до початку оголошення старту програми). Попередня реєстрація в ДАР дасть можливість вивчити систему ДАР безпосередньо потенційними учасниками програм підтримки та надалі допоможе вчасно і швидко подати заявку на фінансування.

У ДАР можуть реєструватись аби в подальшому отримувати фінансову підтримку виробники сільськогосподарської продукції будь-якого розміру та напряму діяльності, фізичні особи-громадяни України, що мають у власності (користуванні) землю та/або корови, ФОП або юридичні особи будь-якої форми власності.

Для того аби зареєструватись у ДАР необхідно мати:

– доступ до інтернетзв’язку,

– комп’ютер чи ноутбук,

– кваліфікований електронний підпис,

– електронну пошту та телефон.

Реєстрація займає декілька хвилин, інструкція щодо реєстрації за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1vtgnAIkCHNrxWNEKAlRxTIc1KK13j6lG/view.

Для допомоги у реєстрації та роботі в ДАР пропонуємо наступний посібник.

Зсилка на реєстр https://www.dar.gov.ua

Одразу після заповнення реєстраційної форми та надання згоди на обробку персональних даних в ДАР створюється персональний електронний кабінет агровиробника, до якого автоматично підвантажуються дані з інших державних реєстрів про його господарську діяльність, земельний банк, поголів’я тварин тощо, оскільки ДАР з’єднаний з Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, Державним земельним кадастром, Державним реєстром речових прав, а також із Єдиним державним реєстром тварин. При кожному вході в Кабінет інформація з реєстрів оновлюється.

У 2022 році вперше через ДАР було запроваджено отримання фінансової підтримки зареєстрованими особами у вигляді: – бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення у розмірі 3100 гривень на 1 гектар, але не більше 372 000 гривень для одного отримувача; – спеціальної дотації за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності у розмірі 5300 гривень на одну корову, але не більше 530 000 гривень для одного отримувача. Загалом 1106 юридичних та фізичних осіб Львівщини одержали фінансову підтримку на загальну суму -70,2 млн.грн.

За останньою інформацією Мінагрополітики цьогоріч планується продовження дії програми підтримки через ДАР, зокрема надаватиметься підтримка (дотації/субсидії) на оброблюванні угіддя та на поголів’я сільськогосподарських тварин (корів, овець, кіз).

Беручи до уваги, що програма планово повинна розпочатись у серпні-вересні 2023 року, звертаємось до бажаючих взяти участь у програмі завчасно провести необхідну реєстрацію (ще до початку оголошення старту програми). Попередня реєстрація в ДАР дасть можливість вивчити систему ДАР безпосередньо потенційними учасниками програм підтримки та надалі допоможе вчасно і швидко подати заявку на фінансування.

У разі виникнення додаткових питань з питань реєстрації у ДАР – створення персонального електронного кабінету агровиробника кожен бажаючий може звернутися у відділу економічного розвитку та інвестицій Старосамбірської міської ради (головний спеціаліст – Микола Масляк) за адресою м. Старий Самбір, вул. Л. Галицького, 40 кім. 318, де Вас проконсультують, та за потреби нададуть практичну допомогу чи скерування.

print

Pin It on Pinterest