«

»

Вер 21

Про необхідність приведення у відповідність установчих документів сільськогосподарських кооперативів

зображення_2022-08-12_153419564З метою розвитку сільськогосподарської кооперації та врегулювання діяльності діючих сільськогосподарських кооперативів інформуємо про таке.

15 серпня 2020 року набрав чинності новий Закон України «Про сільськогосподарську кооперацію» (далі – Закон). Цим законом скасовано поділ сільськогосподарських кооперативів за типами на виробничі і обслуговуючі та запроваджено нову організаційно-правову форму господарювання – сільськогосподарський кооператив.

Законом передбачено, що сільськогосподарський кооператив може здійснювати діяльність з метою одержання прибутку, або без мети одержання прибутку. Постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2021 №175 «Про затвердження модельних статутів сільськогосподарського кооперативу» прийнято Модельний статут сільськогосподарського кооперативу, що діє з метою отримання прибутку та Модельний статут сільськогосподарського кооперативу, що діє без мети отримання прибутку.

Пунктом 5 розділу Х Закону передбачено, що сільськогосподарські кооперативи/об’єднання кооперативів, створені до прийняття вищезгаданого Закону протягом трьох років зобов’язані привести у відповідність установчі документи.

print

Pin It on Pinterest