«

»

Січ 18

Насіння овочів для посівної в рамках проєкту «Згуртовані громади».

Замітка ВАГ насіння-1У межах проєкту “Згуртовані громади”, який реалізує Всеукраїнська асоціація громад (далі: ВАГ) за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО), розпочинається робота над забезпеченням домогосподарств, що постраждали внаслідок війни, насінням овочів до посівної 2024 року.

Перевага при передачі насіння буде надаватись пільговим категоріям громадян, внутрішньо переміщеним особам, жителям деокупованих та прифронтових територій, де є можливим обробіток земельних ділянок.

В межах цієї ініціативи Всеукраїнська асоціація громад заплановано здійснити передачу насіння від різних насіннєвих компаній для майже 140 000 домогосподарств. Наразі для реалізації проєкту компанія BAYER в межах ініціативи “Стійкість сільського господарства” (АГРІ-Україна) через Програму USAID АГРО вже передала насіння овочів для 100 000 домогосподарств. Асортимент насіння овочів включає: моркву, цибулю (чорне насіння), капусту, томат, кабачок, перець, диню. Це насіння пофасовано у зручні для використання упаковки з розрахунку на одне домогосподарство орієнтовно на 0,25 сотки. Також компанія Syngenta планує передати насіння капусти, томатів, кабачків, цибулі (чорне насіння), огірків та цукрової кукурудзи для 1500 домогосподарств. Водночас тривають переговори з іншими насіннєвими компаніями щодо участі у проєкті для забезпечення насінням ще більшої кількості домогосподарств. Передача насіння буде здійснюватися через територіальні громади відповідно до їхніх замовлень та черговості надходження замовлень.

Зведені дані від громади з вказанням пропонованої площі посіву та потреби у насінні мають бути сформовані, з урахуванням відповідних категорій, та подані організатору Всеукраїнській асоціації громад шляхом заповнення онлайн-анкети за посиланням до 15 лютого 2024 року.

Звертаємо Вашу увагу, що заповнена анкета від громади сформована, за поданнями домогосподарств, не означає автоматичне надання насіннєвого матеріалу. Остаточний розподіл насіння буде здійснено до 29 лютого 2024 року з урахуванням кількості заявок, наявності насіннєвого матеріалу, пріоритетів відбору та черговості подачі заявки організаторами – Всеукраїнська асоціація громад.

Особам, яких зацікавила вказана інформація та які мають бажання взяти участь у програмі та подати свою кандидатуру для включення у список осіб отримувачів гуманітарної допомоги у вигляді насіннєвого матеріалу, пропонуємо звертатись до 2 лютого 2024 року у старостинські округи чи Старосамбірську міську раду відділ економічного розвитку та інвестицій (вул. Л. Галицького, 40, кім. 318) заповнити відповідну форму заяви, у якій окрім контактних даних вказати культура яку планується сіяти та площа посіву, кратну 0,25 сотих, а також зазначити до якої пільгової категорії належить особа.

print

Pin It on Pinterest