«

»

Лют 12

Фінансова підтримка підприємницьких ініціатив учасників бойових дій

Замітка Програма сг АТОНа території Львівської області діє «Комплексна програма підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки» (зі змінами згідно розпорядження начальника ЛОВА від 25.12.2023 р. № 1305/0/5-23ВА).

З 1 лютого 2024 року розпочато прийом заявок за одним із напрямків Комплексної програми, зокрема на отримання фінансової підтримки на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів суб’єктам підприємництва засновником (або одним із засновників) яких є учасник/учасники бойових дій. (детальніше за посиланням: https://1ll.ink/7xvV0).

Головним завданням Комплексної програми в умовах дії правового режиму воєнного стану є реалізація системи економічних і організаційних заходів спрямованих на підтримку та підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва мікро, малими та середніми суб’єктами підприємництва для забезпечення продовольчої безпеки регіону, підвищення зайнятості населення та розвитку галузі.

На цей напрям підтримки, який передбачає отримання фінансової підтримки на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів суб’єктам підприємництва засновником (або одним із засновників) яких є учасник/учасники бойових дій, з обласного бюджету скеровано 5,0 млн. грн. Пільгові кредити надаються на платній та зворотній основі під 3% річних в розмірі, що не перевищує 700,0 тис. грн, терміном до 5 років з можливістю відтермінування погашення основної суми зобов’язання до 1 року (відтермінування сплати кредиту входить в загальний термін дії кредитної угоди).

Фінансова підтримка надається на покриття виробничих витрат пов’язаних з виробництвом сільськогосподарської продукції, придбання основних засобів, біологічних активів (саджанці плодово-ягідних культур, поголів’я сільськогосподарських тварин) відповідно до сформованого суб’єктом підприємництва бізнес-плану.

print

Pin It on Pinterest