«

»

Тра 02

Окрема бюджетна субсидія на оброблювані угіддя для аграріїв постраждалих регіонів

Замітка ДАР окрема субсидіяЗ травня розпочинається приймання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв постраждалих регіонів

За інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України анонсована з 01 травня державна підтримка у вигляді бюджетних субсидій через систему Державного аграрного реєстру буде надаватися тільки на окрему бюджетну субсидію на оброблювані угіддя для аграріїв з деокупованих територій та територій, на яких завершені бойові дії.

Бюджетні кошти у розмірі 8 тис. грн на 1 га надаватимуться виробникам сільськогосподарської продукції, які мають у власності або користуванні до 120 га земель сільськогосподарського призначення.

Подання заявок на вищезазначену субсидію розпочнеться з 1-го травня в Державному аграрному реєстрі та триватиме до 30 червня 2024 року.

Допомогу зможуть отримати сільгосптоваровиробники окремих районів Донецької, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей, згідно визначених наказом Мінреінтеграції від 22 грудня 2022 року №309 районів.

Про початок подання заявок на державну підтримку за іншими напрямами, в тому числі і для інших областей буде повідомлено додатково.

Довідково. Підтримка надається відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.08.2022 № 918 (із змінами, внесеними постановою КМУ від 15.03.2024 № 300).

print

Pin It on Pinterest