«

»

Лют 09

Департамент цивільного захисту готовий до весняних повеней і паводків

Сили цивільного захисту Львівської області готові до запобігання повені і паводків. Відповідні структури розробили план заходів щодо захисту населених пунктів і штучних споруд на ріках області від льодоходу у зимово-весняний період.

Про це повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА Андрій Умрихін під час апаратної наради у понеділок, 8 лютого.

“В області перевірено гідротехнічні споруди, дамби, канали, водосховища, підготовлені до прийому повеневих вод 20 водосховищ та 2 акумулюючі ємності, – зазначив Андрій Умрихін. – До можливої відкачки повеневих вод та поверхневого стоку готові 9 насосних станцій. Окрім того, підготовлені техніка, пісок, паливно-мастильні матеріали. Також готові аварійні бригади”.

За його словами, моніторинг водної обстановки здійснює Львівський регіональний центр з гідрометеорології, обласне управління водних ресурсів “Львівське облводресурсів” та органи місцевого самоврядування. Обмін інформацією здійснюється щодобовий.

“Як відомо, весняні повені для нашої області є не такими небезпечними, як дощові паводки, – зазначив Андрій Умрихін. – Найбільш проблемними є дощові паводки для території басейну річок Дністер, Стрий та Західний Буг – це Турківський, Сколівський, Самбірський та Старосамбірський райони”.

На цей час, за інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, ріки на території області очистились від криги, водна поверхня чиста. Сніговий покрив на території області становить місцями 2-4 см. Льодохід малоймовірний.

print

Pin It on Pinterest