«

»

Сер 07

300 мільйонів гривень Уряд додатково виділив на програму “теплих кредитів”

Уряд виділив додаткових 300 мільйонів гривень на урядову програму з енергоефективності, яку в народі називають «теплими кредитами». Цією безповоротною допомогою від Уряду на заміну газових котлів, утеплення помешкання, енергомодернізацію ОСББ можуть скористатися 66 тисяч українських сімей.
9,720 млн. грн. спрямовано на допомогу населенню на заміну котлів, 261,116 млн. грн. – на утеплення індивідуальних домогосподарств, 29,164 млн. грн. – на енергоефективні заходи для ОСББ/ЖБК.
Через два-три тижні програма «теплих кредитів» запрацює у державних банках, через які Уряд надає населенню безповоротну допомогу на енергомодернізацію житла.

Загалом за три роки дії урядової програми з енергоефективності безповоротну допомогу від держави на проведення енергоефективних заходів у своїх помешканнях отримали 280 тисяч українських сімей. За рахунок цього людям стали приходити в рази менші платіжки, адже енергомодернізація житла – єдиний правильний спосіб платити менше за комунальні послуги.
Безповоротна грошова державна допомога населенню України надається через державні банки «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк» та «ПриватБанк» у розмірі:
20% безповоротної допомоги – на заміну газових котлів для населення.
35% – для фізичних осіб на впровадження енергоефективних заходів (утеплення будинків, заміну вузлів обліку води та теплової енергії, встановлення вікон).
40% – для ОСББ та ЖБК, як юридичних осіб, для проведення термомодернізації. Якщо у складі таких об’єднань є субсидіанти, то таке ОСББ чи ЖБК безповоротно отримає відшкодування до 70% коштів на проведення енергоефективних заходів.

Джерело: ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

print

Pin It on Pinterest