«

»

Тра 11

ПІЛЬГИ УЧАСНИКАМ БОЙОВИХ ДІЙ

Особи, які брали участь у захисті Батьківщини чи в бойових діях на території інших держав, вважаються ветеранами війни. (ст.4 до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»).
ДО ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ НАЛЕЖАТЬ:
 УЧАСНИКИ БОЙОВИХ ДІЙ – особи , які брали участь у виконанні бойових завдань по захисту Батьківщини у складі військових підрозділів, з’єднань, об’єднань всіх видів і родів військ Збройних Сил діючої армії (флоту), у партизанських загонах і підпіллі та інших формуваннях як у воєнний, так і у мирний час.
 ІНВАЛІДИ ВІЙНИ – особи, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО.
 УЧАСНИКИ ВІЙНИ – працівники підприємств, установ, організацій, які залучалися та брали безпосередню участь у забезпеченні проведення АТО, перебуваючи безпосередньо в районах АТО у період її проведення.
Комплекс послуг із задоволення потреб соціального та медичного характеру Ви отримаєте в Єдиному вікні для учасників АТО на базі Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих ім. Ю. Липи
м. Львів-Винники, вул. В.Івасюка, 31,
т.296-29-05.

ПІЛЬГИ УЧАСНИКАМ БОЙОВИХ ДІЙ
1. Житлово-комунальні послуги (75% знижка на квартплату; 75% знижка плати за житлово-комунальні послуги; 75% знижка вартості палива і скрапленого балонного газу для побутових потреб у межах середніх норм споживання.)
2. Послуги зв`язку (встановлення на пільгових умовах квартирних телефонів з оплатою у розмірі 20% тарифів вартості основних та 50% – додаткових робіт. Абонементна плата за користування телефоном встановлюється у розмірі 50% затверджених тарифів.)
3. Транспортні послуги (безплатний проїзд усіма видами міського та приміського пасажирського транспорту та автобусами приміських, міжміських та міжобласних маршрутів незалежно від відстані та місця проживання; безплатний проїзд один раз на два роки (туди й назад) усіма видами міжміського транспорту або проїзд один раз на рік (туди й назад) вказаними видами транспорту з 50% знижкою.)
4. Переваги, пов`язані з трудовою діяльністю (використання чергової щорічної відпустки у зручний час, а також одержання додаткової відпустки без збереження заробітної плати строком до двох тижнів на рік; переважне право на збереження робочого місця при скороченні чисельності чи штату працівників у зв`язку зі змінами в організації виробництва і праці та на працевлаштування у разі ліквідації підприємства, установи, організації.)
5. Забезпечення житлом (першочергове забезпечення жилою площею осіб, які потребують поліпшення житлових умов; учасники бойових дій, які дістали поранення, контузію або каліцтво під час участі в бойових діях чи при виконанні обов`язків військової служби, забезпечуються жилою площею протягом двох років з дня взяття на квартирний облік.)
6. Відведення земельних ділянок (першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва – у селах – не більше 0,25 гектара, в селищах – не більше 0,15 гектара, в містах – не більше 0,10 гектара, садівництва і городництва – не більше 0,12 гектара)
7. Ремонт житла (першочерговий ремонт жилих будинків і квартир та забезпечення паливом)
8. Медичне обслуговування (безплатне одержання ліків за рецептами лікарів; першочергове безплатне зубопротезування; щорічне медичне обстеження і диспансеризація.)
9. Безоплатне щорічне санаторно-курортне лікування
10. Соціальне обслуговування (першочергове обслуговування підприємствами, установами та організаціями служби побуту, громадського харчування, житлово-комунального господарства, міжміського транспорту; позачергове влаштування до закладів соціального захисту населення, а також обслуговування службами соціального захисту населення вдома; виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності в розмірі 100% середньої заробітної плати незалежно від стажу роботи.)
11. Виділення путівок для оздоровлення та відпочинку дітей учасників АТО.
ВИПЛАТИ УЧАСНИКАМ АТО
1. Надання одноразової грошової допомоги членам сім’ї загиблого учасника АТО (постанова КМУ від 25.12.2013р. №975), допомога виплачується рівними частками особам, які мають право на її отримання;
2. Надання одноразової адресної допомоги сім’ям, родичі яких загинули під час проведення АТО відповідно до Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2014-2017 роки (рішення Львівської обласної ради від 18.03.2014 № 1008);
3. Виплата учаснику АТО одноразової грошової допомоги у разі інвалідності або втрати працездатності (поранення) без встановлення інвалідності. (постанова КМУ від 25.12.2013р. №975);
4. Щорічно до 5 травня учасникам бойових дій, інвалідам війни, членам сімей загиблих (померлих) виплачується разова грошова допомога (розмір, визначається Кабінетом Міністрів України в межах бюджетних призначень, встановлених законом про Державний бюджет України);
5. Виплата одноразової допомоги дітям учасників АТО на оздоровлення у розмірі 2800 грн. на кожну дитину віком від 4 до 18 років у м. Львові;
6. Надання різних видів допомог відповідно до затверджених місцевих програм соціального захисту;
7. Збереження заробітної плати під час перебування в зоні проведення АТО.

print

Pin It on Pinterest