«

»

Чер 16

НЕ ХОЧУ В АРМІЮ?

З 5 травня по 30 червня 2016 року триває черговий весняний призов на строкову військову службу відповідно до Указу Президента України від 30 березня 2016 року №122/2016. Проте, частина призовників уникає призову, причини та мотиви в кожного свої. Зважаючи на це, нагадуємо про відповідальність за невиконання військового обов’язку. Порядок призову на строкову військову службу регламентується Законом України “Про військовий обов’язок і військову службу”.
Особливу увагу звертаємо на те, що відповідно до п.8 ст.15 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” призовники, яким надійшла повістка військового комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов’язані прибути в пункт і у терміни, зазначені в повістці, а призовники, яким за будь-яких обставин повістка не надійшла, зобов’язані з’явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України.
У разі неявки призовника без поважних причин за викликом військового комісаріату на призовну комісію, він несе відповідальність, установлену законом. За ухилення від строкової військової служби передбачена кримінальна відповідальність на термін до трьох років.

print

Pin It on Pinterest