«

»

Вер 21

Розпочато капітальний ремонт міського водогону. Коротко про досягнуте та заплановане на майбутнє. Розповідає міський голова

DSC_0032 [Старосамбірські вісті]В серпні поточного року Старосамбірська міська рада розпочала реалізацію другої черги проекту “Капітальний ремонт водогону в місті Старий Самбір Львівської області”. Ремонтні роботи мають на меті забезпечити мешканців Старого Самбора повноцінною та безперебійною подачею води.

Вочевидь, що найболючішою проблемою в місті залишається водопостачання. Мешканці міста, які є користувачами “міської води” потерпають від того, що воду часто вимикають з об’єктивних причин, серед  яких головною є проблема експлуатації старої мережі водогону.  Уся водяна система міста – не просто зношена, а старезна й давно потребує капітального ремонту. Вартість таких робіт є дуже коштовною та не може профінансуватись з міського бюджету.

Проблему водопостачання розуміли та неодноразово пробували вирішувати усі керівники міста впродовж останніх десятиліть.

Починаючи з 2016 року щорічно міською радою подавались заявки конкурсних проектів з питань реконструкцій водогону в м. Старий Самбір. Однак, донині все було доволі безрезультатно.

Ситуація докорінно змінилася після звернення за допомогою до голови Львівської облдержадміністрації Максима Козицького. Завдяки його сприянню на капітальний ремонт міського водогону з обласного бюджету розвитку було виділено 8 мільйонів гривень. Попередня вартість проекту становила 14 мільйонів гривень. Та завдяки тендеру вартість робіт вдалось знизити до 12,5 мільйонів. Якісне, цілодобове водопостачання мешканців питною водою – одне з головних завдань діяльності місцевого самоврядування. Сьогодні на міському водогоні вже розпочато роботи. Думаю, якщо все буде добре з фінансуванням, то до кінця цього року могли б зробити більшу частину траси, орієнтовно до вокзалу. Центральний водогін – це основа. Потім можна буде братись за відгалуження. Там теж проблем чимало, – пояснює ситуацію міський голова Старого Самбора Ігор Трухим.

Два роки поспіль міською радою подаються заявки на виділення коштів з обласного бюджету для проведення робіт по заміні труб по вулиці Г.У. Богдана Сольчаника. Але, на жаль позитивного результату поки немає.

За словами працівників комунального підприємства “Старосамбірське ВКГ”, старим трубам водогону вже близько 50 років. І вони вже давно не придатні для використання. Коли лагодять один прорив – часто виникає інший і це призводить до того, що абоненти залишаються без води.

Загальна довжина нового водогону складе орієнтовно майже чотири кілометри. Він простягнеться від залізничного переїзду на Посаді Горішній майже до Стрільбич (район маслозаводу). Перший етап робіт було виконано в попередньому періоді. Стару металеву трубу Ду500 була замінено на поліетиленову трубу  діаметром 325 мм на ділянці водогону, яка починається на водозаборі, проходить мостом через ріку Дністер та закінчується на вулиці Листопадова. Зараз ми вже приступили до виконання робіт з капітального ремонту основної траси міського водогону. Попри всі ці досягнення є ще деякі проблеми, які потребують вирішення. Зокрема уже давно потребують капітального ремонту підвідні водомережі. Виконані з металевих труб вони, через зношеність і часті прориви також потребують заміни.

Підсумовуючи хочемо пояснити, що реалізація даного проекту розрахована на 2020-2021 роки. В цьому році передбачається прокласти понад 2 км нової траси. В наступному році – повністю завершити роботи по заміні труб центрального водогону. Будемо надіятись, що в 2021 році буде також сприяння області для забезпечення фінансування даного об’єкту.

IMG_3567 [Старосамбірські вісті]

IMG_8297 [Старосамбірські вісті]

print

Pin It on Pinterest