«

»

Вер 25

Реалізація проектів – реальний крок назустріч громадським ініціативам. Позитивний досвід Старого Самбора

images

Успішна реалізація проектів у Старому Самборі розпочалася чотири роки тому. На території нашого міста ще у 2016 р. вдалося реалізувати 4 проекти загальною вартістю 1 534,823 тис. грн.

Невдовзі завершується чергова каденція органів місцевого самоврядування  в новітній історії нашої країни, та цього разу нас всіх чекають важливі зміни, які торкнуться життя кожного українця.

Реформа децентралізації ось-ось буде завершена, почнеться новий етап в розвитку суспільства. Громади об’єднаються, щоб надалі спільно творити своє майбутнє: самостійно розставляти пріоритети, обирати той чи інший шлях розвитку території, вести успішну господарську діяльність та створювати комфортні умови  для жителів та гостей.

Впродовж минулих 5-ти років ми працювали на благо громади, щоб зробити наше місто кращим, гарнішим та затишним. В умовах сьогодення, коли коштів міського бюджету не вистачає на всі ініціативи, важливо шукати шляхи залучення інвестицій з різних джерел. Тож вагомою частиною нашої роботи є підготовка та реалізація проектів.

В цьому дописі публікуємо результати за 2016 рік. На території міста нам вдалося реалізувати 4 проекти загальною вартістю 1 534,823 тис. грн.

Наймасштабнішим проектом стала реконструкція будівлі дошкільного навчального закладу № 1, що знаходиться по вул. Героя України Богдана Сольчаника. В рамках проекту було утеплено будівлю, зроблено фасад та перекрито дах.  Тож найменші жителі міста, а також навколишніх сіл мають змогу навчатися в тепліій, сучасній та комфортній будівлі.

Загальна вартість проекту – 948, 063 тис .грн. 850,0 тис .грн – кошти Державного фонду регіонального розвитку, 99,850,0 тис .грн – кошти Державного фонду регіонального розвитку, 99, тис .грн. профінансовано з міського бюджету.

У 2016 році переможцями обласного конкурсу мікропроектів стали ще три проекти, загальна вартість яких близько 600 тис. грн. В рамках проектів відремонтовано мережі водопостачання та водовідведення у шести багатоквартирних будинках, що значно покращило соціально-побутові умови проживання людей (187, 7 тис. грн.). Крім того проведено капітальний ремонт каналізаційно-насосних станцій міста (199,9 тис. грн.) та почато ремонт огорожі міського кладовища (199,16 тис. грн.)

 

Варто зазначити, що обласні проєкти було б неможливо реалізувати без допомоги людей, адже в умовах конкурсу передбачений внесок громади та спонсорські кошти. Тож тішимося, що серед нас є досить багато активних громадян, які допомагають місту, виступаючи як спонсори, чи виконують нефінансовий внесок, тобто частину робіт.

Як підсумок, у 2016 році нам вдалося залучити до міського бюджету додатково 1 260, 76 тис. грн. з різних джерел. Провівши дофінансування, нам вдалося суттєво покращити стан комунального майна в місті. В 2016 році було покладено початок для вирішення актуальних проблем Старого Самбора, роботи над якими продовжилися в наступні роки.

Та про це розповімо в наступних дописах.

print

Pin It on Pinterest