«

»

Жов 06

Нова рубрика: Спільно_творимо_зміни. Про підсумки зробленого та як перевтілювалося наше місто читайте на сайті міської ради

IMG_8133_Fotor [Старосамбірські вісті]Не проектами одними живе Старий Самбір. Багато роботи зроблено й силами міського бюджету. Тож до вашої уваги нова рубрика спільно_творимо_зміни. Тут публікуватимемо інформацію про вже зроблене. Давайте пригадаємо, як поступово перевтілювалося наше місто.

сайт [Старосамбірські вісті]З метою швидкого висвітлення інформації про свою роботу Старосамбірська міська рада заснувала в мережі Інтернет офіційний сайт. Перші публікації на якому вийшли в світ у січні 2016 року. Використання даного інформаційного ресурсу забезпечило відкритий доступ до сесійних рішень, розпоряджень міського голови та виконавчого комітету міської ради, публікує оголошення,  а також загальну інформацію, яка стосується діяльності міськради. Таким чином було створено умови для кращої комунікації між владою та громадою. Відтоді з інформацію про діяльність міської ради стало можливо ознайомлюватися у вільному доступі кожному користувачу мережі Інтернет. Додатково на сайті активно публікуються актуальні для містян новини. Для зручності мешканців по всьому місті встановлено інформаційні дошки, де також розміщуємо свіжу інформацію.

IMG_8942-800x600Одним з суттєвих надбань для міста стала купівля власної розбірної сцени. З того часу ми можемо набагато якісніше організовувати масові заходи на відкритому просторі. В сучасних реаліях, коли людство стикнулося з новим вірусом COVID-19 таке придбання стає особливо актуальним. Адже судячи з того, як розвиваються події, люди ще довго не зможуть вільно збиратися в закритих приміщеннях.

З 2017 року, відколи придбано сцену, нам вдалося провести декілька масових заходів для громади міста. Сцену встановлюють переважно на головній площі міста, біля центральної ялинки. За цю каденцію міською радою чотири рази було успішно проведено заходи до дня міста, з них тричі – на центральній площі, вже з новою сценою. У серпні 2019 року тут відбувся благодійний концерт.

IMG_1828 [Старосамбірські вісті]Знаковою подією в новітній історії міста став приїзд Верховного Архієпископа УГКЦ Святослава Шевчука. Святкова Літургія зібрала велику кількість людей не тільки з міста, але й з навколишніх сіл. Для кращої організації заходу теж було встановлено нову сцену на головній площі.

На жаль зараз, в умовах карантину, ми не маємо змоги проводити масові розважальні заходи, тож новенька сцена не використовується. Та віримо, що сучасна медицина успішно здолає цей новий виклик в суспільстві, і тоді всі ми повернемося до нашого звичного життя.

IMG_4470 [Старосамбірські вісті]Суттєвим вкладенням в благоустрій міста є облаштування автостоянки біля будівлі районної поліклініки у 2016 році. Це частково розв’язало проблему паркування в цій частині міста, адже тут завжди особливо велике скупчення автомобілів. Стоянка вміщає 15 автомобілів. Вартість робіт близько 200 тис. грн.

Варто зазначити, що під автостоянку використано раніше незагосподарьовану ділянку. Нам вдалося ефективно використати цю територію, яка тепер приносить реальну користь місту.  Тут викладено бруківкою й тротуар. Це важливо, адже поблизу школа, і щодня тут ходить велика кількість школярів. Не варто забувати й про відвідувачів поліклініки. Дуже добре, що пацієнти, які звертаються за медичною допомогою до лікарів, мають змогу залишити автомобіль неподалік та не долати велику відстань пішки.

print

Pin It on Pinterest