«

»

Січ 05

Вифлеємський вогонь миру прибув до Старого Самбора

IMG_8820a [1600x1200]Сьогодні, 5 січня, Вифлеємський вогонь миру прибув до міста Старий Самбір. Вогонь, що символізує мир, любов та добро з 1997 року поширюють українські пластуни.

Передача Вифлеємського вогню відбулася надвечір у церкві святого Миколая в м. Старий Самбір. Старосамбірському міському голові Ігорю Трухиму його урочисто передали юні станичні вихованці «Пласту». Голова громади зауважив, що першим отримувати Вифлеємський вогонь миру – надзвичайно велика честь.

IMG_8811 [1600x1200]Пластуни під акомпанемент гітари, урочисто виконали тематичну різдвяну пісню та передали Вифлеємський вогонь представникам міської влади та старостам територіальної громади. На згадку про цю значущу подію було зроблене колективне фото.

Як розповіли пластуни, акція полягає в тому, щоб  розповсюдити по всьому світу символічний вогонь, запалений на місці народженні Ісуса Христа. Традицію започаткували ще у 1986 році. Відтоді щороку австрійські скаути беруть Вогонь у Вифлеємі, перевозять його до Австрії і передають до сусідніх країн. Таким чином Вифлеємський вогонь поширюється світом, єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

print

Pin It on Pinterest