«

»

Бер 25

Витяг з протоколу №7 позачергового засідання міської комісії з питань ТЕБ НС від 19.03.2021

гербВитяг з протоколу №7 позачергового засідання міської комісії Старосамбірської міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 19 березня 2021 року

 ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

  1. Про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь на території Старосамбірської міської ради у літній період 2021 року.
  2. Про розроблення заходів по запобіганню захворюваності на сказ.
  3. Про розгляд заяви гр. Волянської М.І., жит. с. Стрільбичі про надання матеріальної допомоги, як потерпілій внаслідок пожежі.
  4. Про заходи щодо попередження загибелі та травмувань людей при виявленні предметів ззовні схожих на вибухонебезпечні.

Запрошені: керівники та представники установ: Районного управління Держпродспоживслужби,  Старосамбірського РВ ГУ ДСНС, Старосамбірського ДЛМГ, Старосамбірського ЛГП «Галсілліс». 

 СЛУХАЛИ:

  1. Про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь на території Старосамбірської міської ради у літній період 2021 року.

 ВИРІШИЛИ:

1.1 Виконавчому комітету Старосамбірської міської ради, старостам старостинських округів:

  • Комісійно, спільно з працівниками Державної екологічної інспекції, відділення Національної поліції України, управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій організувати роботу щодо контролю за несанкціонованим самовільним випалюванням рослинності або її залишків, особливу увагу приділити проведенню цієї роботи у вихідні та святкові дні. У разі виявлення таких фактів вживати невідкладних заходів реагування та висвітлювати інформацію щодо цього в засобах масової інформації. Забезпечити належний контроль за виконанням вимог чинного природоохоронного законодавства з питань пожежної безпеки.
  •  Провести інформаційно-роз’яснювальну роботу на підпорядкованій території щодо попередження пожеж в екосистемах, визначити, пов’язаних з випалюванням населенням сухої рослинності або її залишків, недопущенням пожеж в екосистемах.
  • Заборонити розведення багать у лісових масивах і рекреаційних зонах (крім спеціально облаштованих місць і обладнаних територій зеленого відпочинку), а також випалювання стерні, сухої рослинності та сміття на землях лісового фонду, торфовищах, в сільгоспугіддях, лісосмугах, заплавах річок та вздовж доріг.
  • Розглянути можливість облаштування пожежних водойм в населених пунктах, які безпосередньо розташовані поблизу лісових масивів чи торфополів.
  • Організувати роботу щодо недопущення виникнення пожеж на санкціонованих і несанкціонованих сміттєзвалищах твердих побутових відходів. У разі виникнення таких пожеж вживати всіх можливих заходів щодо їх локалізації та недопущення розповсюдження на прилеглі території.
  • Привести у працездатний стан (перевірити готовність) пожежні автомобілі, мотопомпи та іншу пристосовану до гасіння пожеж техніку пожежного підрозділу Старосамбірської міської ради.

1.2. Лісогосподарським підприємствам «Старосамбірське ДЛМГ» та Старосамбірське ЛГП “Галсільліс”:

1.2.1 Активізувати проведення роз’яснювальної роботи серед населення, особливо серед дітей, щодо дотримання правил пожежної безпеки у лісових масивах.

1.2.2 Провести обстеження територій, що межують з лісовими масивами та є потенційно-небезпечними в пожежному відношенні. Надати інформацію щодо цього Старосамбірській міській раді для вжиття власниками таких територій запобіжних заходів.

1.2.3. Забезпечити належний контроль за станом пожежної безпеки територій у лісових масивах, де проходять туристичні маршрути.

1.2.4 Розглянути можливість придбання мобільних резервуарів для води;

1.2.5 Привести у відповідний стан наявні пожежні водойми, що знаходяться на території та поблизу лісових угідь;

1.2.6 Активізувати проведення заходів з поновлення протипожежної інфраструктури в пожежонебезпечних лісових масивах, мінералізованих смуг, протипожежних розривів, ремонту доріг протипожежного призначення, утримання заповнених водою пожежних водоймищ, провести додаткове очищення ділянок лісу, в першу чергу тих, які прилягають до населених пунктів, від захаращень і сухостоїв

1.2.7 У разі виникнення пожеж в лісових масивах чи загрози їх розповсюдження з прилеглих територій, забезпечити організацію та виконання робіт із гасіння пожеж відповідно до розроблених і затверджених планів.

1.3. Старосамбірському районному відділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області:

1.3.1. Організувати перевірку стану готовності пожежних підрозділів лісокористувачів, територіальної громади до реагування на пожежі та загоряння. Особливу увагу звернути на утримання в робочому стані пожежних автомобілів, мотопомп, техніки, пристосованої для пожежогасіння та підвозу води, укомплектованості працівниками, забезпечення обладнанням, інвентарем, засобами зв’язку та пально-мастильними матеріалами.

1.3.2 У межах компетенції вживати адміністративних заходів до керівників суб’єктів господарювання, які не забезпечують виконання заходів відповідно до вимог законодавчих актів з пожежної та техногенної безпеки.

1.3.3 У разі великої одночасної кількості пожеж в екосистемах основні зусилля зосереджувати на гасінні пожеж, де внаслідок вогню є безпосередня загроза будівлям, спорудам, інженерним мережам, лісовим масивам та таким, що становлять загрозу життю людей.

СЛУХАЛИ:

  1. Про розроблення заходів по запобіганню захворюваності на сказ.

 

ВИРІШИЛИ:

2.1 Інформацію Держпродспоживслужби про стан ситуації з безпритульними тваринами та запобіганню захворюваності на сказ взяти до відома.

2.2 Рекомендувати Старосамбірській міській раді розглянути питання прийняття Правил утримання домашніх тварин, а також провести необхідні заходи, по недопущенню диких хижих та бродячих тварин на територію населених пунктів територіальної громади.

СЛУХАЛИ:

  1. Про розгляд заяви гр. Волянської М.І., жит. с. Стрільбичі про надання матеріальної допомоги, як потерпілій внаслідок пожежі.

 

ВИРІШИЛИ:

 3.1. Рекомендувати  Волянській М.І., жителькці с. Стрільбичі Старосамбірської міської ради звернутися для отримання допомоги, як потерпілій від пожежі в загальному порядку за рахунок коштів депутатського фонду.

СЛУХАЛИ:

 Про заходи щодо попередження загибелі та травмувань людей при виявленні предметів ззовні схожих на вибухонебезпечні.

 

ВИРІШИЛИ:

4.1. Гуманітарному відділу виконавчого комітету, старостам старостинських округів:

4.1.1. Провести бесіди (інструктажі) з учнями шкіл, їх батьками, мешканцями сіл щодо дотримання заходів безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів.

4.1.2. При отриманні інформації про виявлення вибухонебезпечного предмету негайно інформувати 27 державну пожежно-рятувальну частину ГУ ДСНС у Львівській області за телефоном 101, Самбірський відділ Національної поліції ГУ НП у Львівській області за номером 102. Організувати контроль за дотриманням заходів безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів до приїзду відповідних служб.

4.2. Загальному відділу міської ради (Леус Ю.О.) організовувати через засоби масової інформації роз’яснювальну роботу серед місцевого населення щодо дотримання заходів безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів.

 

Відповідальний секретар  комісії              Ю.Леус

print

Pin It on Pinterest