«

»

Кві 30

Старосамбірська міська рада продовжує роботу над проектами регіонального розвитку

фото 1В Старосамбірській міській раді триває робота над проектами.

Цього тижня напрацьовано та подано проект на обласний конкурс проектів регіонального розвитку, який проводиться в рамках Комплексної програми регіонального розвитку Львівщини у 2021-2025 р.р.

Такий конкурс проводиться вперше. Міською радою подано проект по капітальному ремонту глядацьких секторів міського стадіону. Очікувана вартість – більше ніж 2 млн 200 тис. грн. Всі місцеві мешканці добре знають, в якому стані перебуває наш міський стадіон, особливо місця для глядачів. Вони давно потребують капітального ремонту – повного переоснащення та осучаснення. У 2019 році за кошти обласного бюджету тут розпочато роботи. Однак до завершення – ще дуже далеко. А в міському бюджеті немає ресурсів на завершення робіт. Тож єдиним варіантом вирішення проблеми на даний час є залучення додаткових коштів.

фото230 квітня – дедлайн подачі заявок на ще один конкурс, який проводить АОМС «Єврорегіон Карпати-Україна» в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад у партнерстві з Міністерством розвитку громад та територій України, Львівською, Закарпатською, Чернівецькою, Івано-Франківською ОДА і облрадами. Тут активними подавачами стали комунальні підприємства міської ради – КНП СМР «Старосамбірська районна лікарня» та КП «МВУЖКГ м. Старий Самбір». Районною лікарнею подано проект на придбання кисневих концентраторів для потреб хворих на COVID-19, які лікуються в Старосамбірському ковідному відділенні. Старосамбірським комунгоспом – проект на придбання євроконтейнерів для потреб громади. Так, якщо на території міста жителі мають достатньо обладнаних майданчиків для збору сміття, то про села цього сказати не можемо. Як наслідок – місцеві мають багато незручностей, пов’язаних з вчасною утилізацією відходів. У разі перемоги проекту по території громади будуть облаштовані додаткові майданчики для ТПВ з новими контейнерами. Це – великий плюс для збереження екології. Орієнтовна вартість кожного проекту 300 тисяч гривень. Партнером проектів є Старосамбірська міська рада, яка йи проведе співфінансування з місцевого бюджету.

Обидва ці проекти є важливими для громади, адже їх успішна реалізація  – забезпечення здоров’я та життя для жителів громади. Тож сподіваємося, що конкурсна комісія належно їх оцінить.

Наразі ж всі три проекти проходять попередню перевірку на відповідність формальним ознакам. Лише після цього їх буде допущено до конкурсу.

У свою чергу щиро сподіваємося на їх успіх, адже кожна залучена гривня – це покращення добробуту Старосамбірської громади.

print

Pin It on Pinterest