«

»

Тра 06

Створено притулок для жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства

СУСД [640x480]28 квітня 2021 року у Трускавці розпочало свою роботу Відділення з надання притулку для жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства, Центру соціально-психологічної допомоги Львівської області (далі – Притулок).

В Притулку одночасно може перебувати 10 жінок з дітьми, які постраждали від домашнього насильства, з усієї області. Основними завданнями Притулку є: забезпечення місцем безпечного тимчасового цілодобового перебування постраждалих осіб; надання постраждалим особам за місцем безпечного тимчасового цілодобового перебування комплексної допомоги (психологічних, соціально-побутових, соціально-медичних, інформаційних, юридичних та інших послуг).

Право на влаштування до Притулку має: – повнолітня постраждала особа, направлена структурним підрозділом місцевої держадміністрації або органу місцевого самоврядування, до повноважень якого належить здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, уповноваженим підрозділом органу Національної поліції, центром соціальних служб, мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги постраждалим особам; – особа, яка не досягла повноліття, але перебуває (перебувала) у зареєстрованому шлюбі; – дитина у разі її прийняття до притулку разом з матір’ю/батьком або особою, яка їх замінює. Максимальний термін перебування у закладі 90 днів.

З метою забезпечення безпеки постраждалих, адреса Притулку є конфіденційною. У разі необхідності розміщення постраждалих жінок та дітей у Притулку, просимо звертатись за телефоном:  067 009 94 01.

Одночасно можна звернутись у сектор «Служба у справах дітей » апарату виконавчого комітету Старосамбірської міської ради  кабінет 105.

print

Pin It on Pinterest