«

»

Тра 11

Про встановлення розміру ставки туристичного збору на території Старосамбірської міської ради на 2022 рік (проект)

регуляторний акт

Зауваження та пропозиції до проекту регуляторного акта будуть прийматися в письмовій та електронній формі за адресою: Виконавчий комітет Старосамбірської  міської ради,  82000, Львівська  область, Самбірський  район, м. Старий Самбір, вул Лева Галицького 35, тел. (03238) 21-0-74, е-mail: sts.m.rada@gmail.ua.  

Зауваження та пропозиції до проекту регуляторного акта аналізу регуляторного впливу до нього будуть прийматися  до 14.06.2021 р.


 

СТАРОСАМБІРСЬКА МІСЬКА РАДА

СТАРОСАМБІРСЬКОГО РАЙОНУ  ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

№-а  сесія  №-го  скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від  _______________ р.        м. Старий Самбір          №  _____________

Про  встановлення розміру ставки туристичного  збору на території Старосамбірської міської ради на 2022 рік

 Відповідно до Податкового кодексу України № 2755-УІ від 02.12.2010 року із змінами та доповненнями, Закону України «Про внесення  змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» від 23.11.2018 року № 2628-УІІІ, ст.64 Бюджетного кодексу України, керуючись п.24 ч.1 ст.26, ч.1 ст.59, ч.1 ст. 69 Закону України  “Про місцеве самоврядування в Україні”,  Старосамбірська міська рада, –

ВИРІШИЛА :

  1. 1.Встановити з 01.2022 року ставку туристичного збору за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом 268.5.1 пункту 268.5 цієї статті Податкового кодексу України, у розмірі 0,5 відсотка – для внутрішнього туризму та 1,0 відсоток- для в`їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за добу тимчасового розміщення.
  2. Затвердити Положення про туристичний збір згідно додатку №1.
  3. 3. Оприлюднити рішення в засобах масової інформації або в інший можливий спосіб.
  4. 4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку та міжнародного співробітництва.
  5. 5. Рішення №1568 від 25.06.2020р. визнати таким, що втратило чинність.
  6. 6. Рішення набирає чинності з 01.01.2022 року.

 

Міський голова                                                                      І.Трухим


Додаток 1 до рішення Cтаросамбірської міської ради

від __________________

ПОЛОЖЕННЯ
про туристичний збір

  1. ЗАГАЛЬНІ ЗАСАДИ.

Туристичний збір – це місцевий збір, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету. Туристичний збір встановлюється на підставі Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та Податкового Кодексу України (ст. 268 Розділ XII).

  1. ПЛАТНИКИ ЗБОРУ.

Платники збору визначаються п. 268.2. ст. 268 Податкового кодексу України.

  1. СТАВКА ТА БАЗА СПРАВЛЯННЯ ЗБОРУ.
    • Ставка встановлюється за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом 268.5.1 пункту 268.5 цієї статті Податкового кодексу України, у розмірі 0,5 відсотка – для внутрішнього туризму та у розмірі 0,5 відсотка – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.
    • База справляння збору визначена у п.268.4. ст. 268 Податкового кодексу України.
  2. ОСОБЛИВОСТІ СПРАВЛЯННЯ ЗБОРУ
    • Справляння збору здійснюється податковими агентами відповідно вимог п.268.5, гі. 268.6 Податкового кодексу України.
  3. ПОРЯДОК СПЛАТИ ЗБОРУ
    • Сума туристичного збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, сплачується до міського бюджету щоквартально, у визначені для квартального звітного (податкового) періоду строк.
    • Податковий агент, який має підрозділ без статусу юридичної особи, що надає послуги з тимчасового проживання (ночівлі) не за місцем реєстрації такого податкового агента, зобов’язаний зареєструвати такий підрозділ як податкового агента туристичного збору в ДФС України за місцезнаходженням підрозділу.
    • Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.
  4. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ.

Відповідальність за правильність обчислення, повноту утримання, своєчасність перерахування туристичного збору до бюджету покладається на:

а) адміністрацію готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих та інших закладів готельного типу, санаторно-курортних закладів;

б) квартирно-посередницькі організації, які направляють неорганізованих осіб на поселення у будинки (квартири), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;

в) юридичних осіб або фізичних осіб-підприємців, які уповноважуються міською радою справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.

  1. КОНТРОЛЬ.

Контроль за правильністю нарахування, повнотою та своєчасністю сплати туристичного збору здійснюють територіальні органи ДФС України.

Секретар ради Ігор Жук

print

Pin It on Pinterest