«

»

Тра 20

Старосамбірська громада зустріла Всесвітній день вишиванки (фото)

GOPR1301 [Старосамбірська МР]У цьому році свято припало на 20 травня. На площі Героїв Небесної Сотні, перед будинком Старосамбірської міської ради зібралися сотні людей у вишитих українських костюмах.

Розпочав свято загальноміський флешмоб «Я люблю вишиванку». Усі охочі сформували колону та урочистою ходою у супроводі духового оркестру вирушили на центральну площу міста, де їх чекав святковий концерт, організований працівниками культури територіальної громади.

Анонс відео святкування Дня вишиванки у Старому Самборі.

На фото керівництво Старосамбірської міської ради, службовці, працівники структурних підрозділів, вчителі та школярі, мешканці та гості міста, які підтримали свято вишиванки – унікальне явище культури, аналогів якому не існує у світі.

Історія виникнення та традиції святкування Дня вишиванки:

Вперше День вишиванки запропонувала відзначати одна студентка Чернівецього університету, надихнувшись прикладом свого друга, який постійно носив вишиту сорочку в повсякденному вбранні. У 2006 році вперше відбулось це скромне свято — частина студентів університету та його викладачів підтримали ініціативу і прийшли на навчання у своїх вишиванках. Тепер же — їм ми завдячуємо появі такого яскравого свята, масштаби якого щорічно зростають.

print

Pin It on Pinterest