«

»

Чер 03

Зміни до Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування

юридичний відділНАДС оновив Загальні правила етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування наказом від 28.04.2021 р. № 72-21. Нагадаємо, що при прийнятті на держслужбу або на службу в органи місцевого самоврядування особу ознайомлюють з цими Загальними правилами. Відмітку про таке ознайомлення додають до особової справи держслужбовця чи посадової особи місцевого самоврядування.

В оновлених правилах передбачили, що держслужбовці та посадові особи місцевого самоврядування під час виконання своїх посадових обов’язків повинні проявляти стриманість у разі критики чи образ з боку громадян, зауважувати щодо неприйнятності такої поведінки і необхідності дотримання норм ввічливого спілкування.

Також вони, у т. ч. в поза робочий час, повинні утримуватися від поширення інформації, зокрема розміщення коментарів на веб-сайтах і у соціальних мережах, що можуть завдати шкоди репутації державних органів та органів місцевого самоврядування.

На додачу держслужбовці та посадові особи місцевого самоврядування зобов’язані у своїй поведінці не допускати:

– використання нецензурної лексики, підвищеної інтонації;

– принизливих коментарів щодо зовнішнього вигляду, одягу, віку, статі, сімейного стану або віросповідання особи;

– поширення чуток, обговорення особистого або сімейного життя колег, членів їх сімей та інших близьких осіб;

– впливу приватних, сімейних, суспільних або інших стосунків чи інтересів на його (її) поведінку та прийняття рішень під час виконання своїх посадових обов’язків;

– прояву будь-якої з форм дискримінації за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, віку, інвалідності, етнічного та соціального походження, громадянства, сімейного та майнового стану, місця проживання, а також за мовними або іншими ознаками;

– дій сексуального характеру, виражених словесно (погрози, залякування, непристойні зауваження) або фізично (доторкання, поплескування), що принижують чи ображають осіб, які перебувають у відносинах трудового, службового, матеріального чи іншого підпорядкування.

print

Pin It on Pinterest