«

»

Лип 06

Домашнє насильство: як подолати проблему

Без названияДепартаментом соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації спільно з громадською організацією «Жіночі перспективи» періодично проводяться он-лайн навчання щодо питань запобігання домашньому насильству та роботі з сім`ями, які опинилися у складних життєвих обставинах через насилля у родині для працівників центрів надання соціальних послуг, служб у справах дітей та поліції, відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

В межах заходу розглянуто низку проблемних питань:

  • шляхи та методи попередження домашнього насильства;
  • методи роботи з жертвою, яка потерпає від домашнього насильства;
  • робота з дітьми, які стали свідками домашнього насильства;
  • залучення ресурсів ОТГ.

Працівниками Старосамбірського міського центру надання соціальних послуг взято участь у роботі семінару «Робота з сім`ями, які перебувають у складних життєвих обставинах. Запобігання та протидія домашньому насильству», отримано сертифікат щодо роботи з сім`ями, які опинилися у складних життєвих обставинах через домашнє насилля.

Протягом червня 2021 року центром отримано від поліції 12 повідомлень щодо проблем домашнього насилля, в переважній більшості сімей свідками конфліктів та насилля є діти. Центром обстежено дані сім`ї, складено оцінку потреб та взято під соціальний супровід, з метою надання необхідної підтримки та відповідних соціальних послуг.

Якщо Ви чи Ваші рідні стали жертвами насилля звертайтеся до поліції за телефоном 102 або до Старосамбірського міського центру надання соціальних послуг, Галицького, 40.

print

Pin It on Pinterest