«

»

Сер 05

Притулок для жертв насилля

емблемкаНасилля – важка та болюча тема сьогодення.

Щодня в Україні правоохоронці реєструють близько 570 звернень від жертв насильства. Часто жертвам нікуди подітись від кривдника, немає власного житла. Тому відкриваються притулки для таких категорій клієнтів та центри соціально-психологнічної допомоги. Так, в державі функціонує 37 таких закладів. У Львівській області – 2.

У Трускавці на базі Львівського центру соціально-психологічної  допомоги у Львівській області функціонує притулок для жінок та дітей, які постраждали  від  домашнього насильства.  Заклад розрахований на 10 жінок з дітьми, тут можна проживати до 3 місяців та отримувати допомогу спеціалістів (психологічну, юридичну, медичну, гуманітарну).

Днями Старосамбірським міським центром надання соціальних послуг влаштовано мешканку нашої громади з 5 дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах через насилля в сім`ї.

Якщо Ви чи Ваші рідні постраждали від насильства терміново телефонуйте 102! Кривдник буде покараний (штраф, заборона у доступі до своєї сім`ї та житла від 10 днів до 6 місяців, корекційні програми у м. Львові), а жертва насилля отримає належну підтримку (Старосамбірський міський центр надання соціальних послуг, громадська організація «Жіночі перспективи» (м. Львів), центр надання соціально-психологічної допомоги у Львівській області).

print

Pin It on Pinterest