«

»

Сер 28

Оренда майна: чи підлягає оподаткуванню військовим збором сума орендної плати?

дпаСтаросамбірська ДПІ  повідомляє платникам податків, що згідно з частиною першою ст. 759, ст. 762 Цивільного кодексу України зі змінами та доповненнями за договором найму (оренди), наймодавець передає або зобов’язується передати наймачеві майно у володіння та користування за плату на певний строк, за користування якого з наймача справляється плата, розмір якої встановлюється договором найму. Об’єктом оподаткування збором є доходи, визначені ст. 163, п. 163.1 ст. 163 Кодексу, тобто об’єктом оподаткування резидента є, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід.

До загального місячного (річного) доходу платника податку, включаються, зокрема, суми винагород та інших виплат, нарахованих (виплачених) платнику податку відповідно до умов цивільно-правового договору (п.164.2.2 п.164.2 ст. 164 Кодексу) та дохід від надання майна в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування), визначений у порядку, встановленому пунктом 170.1 статті 170 Кодексу (п.п. 164.2.5 п. 164.2 ст. 164 Кодексу).

Ставка збору становить 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.

Таким чином, сума орендної плати, що виплачується за договором оренди рухомого (нерухомого) майна підлягає оподаткуванню військовим збором на загальних підставах.

print

Pin It on Pinterest