«

»

Вер 01

Старосамбірські податківці активно інформують про правила одноразового добровільного декларування

дпаВідвідувачам Центру обслуговування платників Старосамбірської ДПІ пропонують ознайомитися із законодавчими нормами подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Відповідні презентаційні матеріали доступні всім  клієнтам Центру обслуговування платників, котрі звертаються до податківців за отриманням послуг.

Начальник Старосамбірської ДПІ Дмитрук Віктор каже, що інформаційні матеріали викликають жваве обговорення і пропонує потенційним декларантам ознайомитися з  положеннями пропонованої податкової амністії на субсайті Головного управління ДПС у Львівській області.

«Щоразу під час таких міні-зустрічей з громадськістю ми розповідаємо, що держава запропонувала цивілізований спосіб легалізації доходів, з яких не сплачено податків. Подання одноразової спеціальної декларації – це не обов’язок громадянина, а його право. Податківці перевірятимуть декларацію лише на наявність арифметичних та логічних помилок і не вимагатимуть звітуватися про джерела доходів», – зазначає Дмитрук Віктор.

Нагадаємо, що відповідно до вимог Закону України від 15.06.2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування відбуватиметься шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету у розділі «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

print

Pin It on Pinterest