«

»

Жов 26

Про стан епідситуації з захворюванності на Covid-19

cov-19001За даними Старосамбірского відділу ДУ «ЛОЦКПХ МОЗ України» від початку епідемії на території колишнього Старосамбірського району зареєстровано 1695 випадків корона вірусного захворювання, 53 хворих померли, в т.ч. 30 жінок і 23 чоловіки.

Найбільше випадків захворювання було в містах Старому Самборі, Добромилі, Хирові, смт.Нижанковичі, с.Стрілки, Міженець, Торчиновичі, по декілька десятків випадків реєструвалися в селах  Морозовині, В.Сушиця, Гуманець, Городовичі, Воля, В.Лужок, Княжпіль, Кобло, Созань, Спас, Страшевичі, Стара Сіль, Тершів, Стрільбичі, Ясениця Замкова, Дроздовичі, та інш.  

Серед захворівших 1028 жінок та 667 чоловіків. Найбільше випадків реєструвалося серед осіб вікової групи 50-70 років.

Основною причиною  поширення захворювання було не дотримання громадянами карантинних заходів, самоізоляції хворих та контактних з хворими. Практично всі хворі, які померли, мали супутні звхворювання, переважна більшість захворілих були не щеплені від коронавірусу.

За 9 місяців 2021 року на теренах колишнього району прищеплено від коронавірусу 9964 осіб, що становить 13,7%, в т.ч. на Старосамбірському щеплювальному пункті 5481 та Добромильському 4483 осіб.

З метою недопущення масового поширення захворювання необхідно суворо дотримуватися карантинних заходів, проявляти свідомість і самосвідомість щодо самоізоляції хворих та контактних з хворими. Забезпечити максимальне охоплення щепленнями населення, особливо в організованих колективах, осіб старшого віку, осіб з супутніми хворобами (цукровий діабет, серцевово-судинними, онкологічними захворюваннями, ожирінням, тощо. Адже щеплення оберігає людей від смерті та важкого протікання хвороби.

print

Pin It on Pinterest