«

»

Лип 06

Як присвоїти кадастровий номер земельній ділянці

1Присвоєння кадастрового номера — обов’язкова умова приватизації, оформлення прав власності та реєстрації земельної ділянки у Державному земельному кадастрі.

Кадастровий номер присвоюють ділянці незалежно від форми власності. Він не змінюється у разі зміни власника, виникнення інших речових прав на земельну ділянку чи зміни відомостей про неї. У разі поділу чи об’єднання ділянок присвоюється нові кадастрові номери.

Відповідно до чинного законодавства, якщо до 1 січня 2025 року власник невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності, вважатиметься, що відмовився від одержання ділянки. Тому отримання кадастрового номера землі при виділенні в натурі невитребуваної частки (паю) є необхідністю для реєстрації права власності на неї.

Розповідаємо, як же отримати кадастровий номер

Зверніться в Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) і передайте на розгляд:

заяву (у паперовій або електронній формі) про державну реєстрацію земельної ділянки;

оригінал та електронну форму документації із землеустрою, яка є підставою для формування земельної ділянки.

Документи необхідно надати особисто, уповноваженою особою або надіслати поштою цінним листом із описом вкладення та повідомленням про вручення. У разі подання заяви в електронній формі надсилається засобами телекомунікаційного зв’язку.

Строки розгляду

Державний кадастровий реєстратор протягом 14 днів із дня реєстрації заяви реєструє земельну ділянку або надає мотивовану відмову.

На підтвердження державної реєстрації земельної ділянки заявнику безоплатно мають надати витяг із Державного земельного кадастру.

print

Pin It on Pinterest