«

»

Гру 01

До Міжнародного дня людей з інвалідністю

завантаження (4)29 листопада 2021 року відбувся перший форум «4і інклюзія», організований Міністерством соціальної політики України спільно з ЮНІСЕФ – присвячений Міжнародному дню людей з інвалідністю.

Серед спікерів – Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, Яніс МакДевід, всесвітньо відомий мотиваційний спікер (особа з інвалідністю), провідні українські фахівці у сфері розвитку інклюзії.

Основні проблемні питання, які обговорювались на даному заході:

  • раннє втручання та реабілітація дітей з інвалідністю;
  • професійна реабілітація та зайнятість людей з інвалідністю;
  • розвиток соціальних послуг для людей з інвалідністю;
  • інновації, які покращують життя людей з інвалідністю.

У роботі форуму також взяли участь науковці, керівники реабілітаційних закладів для людей з інвалідністю, представники громадських організацій, виконавчих органів територіальних громад, а також роботодавців, які працевлаштовують осіб з інвалідністю.

«Я впевнена, що форум стане потужним імпульсом та постійною платформою для спільної роботи з перетворення України на простір, дружній до всіх її громадян. Ця робота буде ефективною лише тоді, якщо вестиметься на всіх рівнях – від міністерства до громади. Саме громади мають стати головними бенефіціарами форуму, ми плануємо постійно розширювати їх залученість до роботи!» – зазначила Марина Лазебна.

Міністр зазначила, що комплексна робота з розвитку інклюзії буде паралельно здійснюватись на ключових напрямах – від вирішення побутових проблем до гарантування здобуття якісної освіти людьми з інвалідністю, від створення доступного простору до забезпечення гідного працевлаштування.

Старосамбірська громада також взяла участь у форумі. Проблемами інвалідності наших громадян займаються соціальні служби Старосамбірської міської ради, інклюзивно-ресурсний центр, громадська організація навчально-реабілітаційний центр «Філомена» та ГО «Старосамбірська організація осіб з інвалідністю Львівської обласної асоціації Всеукраїнської організації союзу організацій інвалідів України».

print

Pin It on Pinterest