«

»

Гру 14

Щодо торгівлі новорічними ялинками

Замітка ялинкаВже традиційно, одним із атрибутів святкування зимових свят в Україні є новорічна ялинка. Обрати святкове деревце і не завдати шкоди навколишньому середовищу можна! Купуйте спеціально вирощену в лісових господарствах ялинку зі штрих-кодом, за допомогою якого можна перевірити її походження.

З метою недопущення порушення вимог природоохоронного законодавства в частині незаконного збору і заготівлі, торгівлі хвойними деревами (новорічними ялинками) у передноворічний період розпорядженням Львівської обласної державної адміністрації від 30.11.2021 року №1197/0/5-21 «Про комплекс заходів щодо реалізації ялинок та охорони хвойних насаджень від вирубування у передноворічний період 2022 року» зобов’язано постійних лісокористувачів:

  • заготівлю ялинок здійснювати на спеціально вирощених для цієї мети плантаціях, а також за рахунок дерев, що підлягають вирубці, при проведенні рубок формування та оздоровлення лісів;
  • відпуск новорічних ялинок проводити з обов’язковим маркуванням пластиковими бирками або самоклеючими стрічками із штрих-кодом.

Також нагадуємо, що з метою попередження незаконної рубки хвойних насаджень, безконтрольного перевезення та реалізації новорічних ялинок в області проводиться екологічна акція «Новорічна ялинка».

В рамках акції проводитимуться спеціальні рейди-перевірки в лісах, на автодорогах, залізничних вокзалах і ринках області. Рейдові групи перевірятимуть законність заготівлі, перевезення та реалізацію ялинок.

Наголошуємо, що громадяни, які незаконно торгуватимуть ялинками, притягуватимуться до відповідальності у встановленому законом порядку.

print

Pin It on Pinterest