«

»

Гру 28

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування, питання застосування РРО та про право громадян на податкову знижку під час зустрічі з представниками бізнесу

дпаВідбулася зустріч начальника Старосамбірської ДПІ Віктора Дмитрука з платниками податків.

Під час заходу податківець зупинився на основних положеннях Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX, яким запроваджено одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету та який набув чинності 21.07.2021, крім деяких його положень, які наберуть чинності з 01.01.2022.

Віктор Дмитрук звернув увагу присутніх, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування стартувала 01 вересня і триватиме до 1 вересня 2022 року.

Крім того, наголосив, що подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.

Зупинився на новаціях у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій та нагадав присутнім, що 31 грудня 2021 року останній день подання Декларації про майновий стан і доходи для громадян, які мають право на податкову знижку за результатами 2020 року.

Також під час зустрічі обговорювались питання легалізації заробітної плати, сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, правильності заповнення реквізиту «призначення платежу» при сплаті податкових забов’язань та роботи антикорупційного сервісу ДПС «Пульс».

print

Pin It on Pinterest