«

»

Січ 26

Витяг з Протоколу №1 позачергового засідання міської комісії з питань ТЕБ НС від 25 січня 2022 року

гербВитяг з Протоколу №1 позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 25 січня 2022 року

м. Старий Самбір

Головував: Заступник голови Старосамбірської міської комісії з питань ТЕБ і НС, Пупа Р.Р. Присутні: Члени комісії (перелік додається); Запрошені: представники Самбірського РУ ГУ ДСНС України, Старосамбірського РУ Держпродспоживслужби , КНП СМР «Старосамбірський Центр первинної медичної допомоги», КНП СМР “Старосамбірська центральна районна лікарня”, відділу соціального захисту населення, відділення національної поліції,  старости старостинських округів; Леус Ю.О. – секретар комісії.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

  1. Про стан захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 на території Старосамбірської територіальної громади та вжиття додаткових заходів з попередження її поширення.
  2. Про попередження пожеж від пічного опалення та профілактики отруєння чадним газом на підвідомчій території.
  3. Про розгляд заяви жительки с. Стрільбичі про надання допомоги на відшкодування наслідків пожежі.

 

СЛУХАЛИ:

  1. Про стан захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 на території Старосамбірської територіальної громади та вжиття додаткових заходів з попередження її поширення.

 

ВИСТУПИЛИ:

  • Пупа Р.Р. – заступник голови Старосамбірської міської комісії з питань ТЕБ і НС, який проінформував присутніх про стан виконання на підпорядкованій території запроваджених заходів з попередження поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та недопущення виникнення її спалахів.
  • Осипова Х.Р. – заступник керівника КНП СМР «Старосамбірський Центр первинної медичної допомоги», яка проінформувала про стан проведення вакцинації та тестування захворюваності на COVID-19. У виступі навела статистичні дані за останній звітний період, а також наголосила на зростанні числа захворілих.
  • Васік Г.Б. – начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Старосамбірського РУ Держпродспоживслужби, яка проінформувала про профілактичні заходи, що проводяться установою на території Старосамбірської територіальної громади.
  • Коваль О.В. – начальник гуманітарного відділу Старосамбірської міської ради, яка проінформувала про стан захворюваності в навчальних закладах на підпорядкованій території.
  • Турянський О.Б. – заступник начальника сектору реагування патрульної поліції відділення №1 Самбірського РВП ГУНП у Львівській області, який проінформував про стан проведення профілактичної роботи з попередження поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

За результатами розгляду питання порядку денного позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій,

 

ВИРІШИЛИ:

  • З метою запобігання розповсюдження на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 інформацію доповідачів взяти до відома та невідкладного реагуваня.
  • Зобов’язати КНП СМР «Старосамбірський Центр первинної медичної допомоги» проводити щоденне оперативне інформування про стан проведення вакцинації та тестування захворюваності на COVID-19, а також про випадки захворюваності на COVID-19 серед працівників (членів їх сімей) структурних підрозділів та підприємств міської ради.
  • Зобов’язати Старосамбірський міжрайонний відділ лабораторних досліджень проводити щоденне оперативне інформування про стан проведення тестування захворюваності на COVID-19, а також про випадки захворюваності серед працівників (членів їх сімей) структурних підрозділів та підприємств міської ради.
  • Встановити відвідування у комунальних закладах та установах на території Старосамбірської міської ради з обов’язковим дотриманням усіх протиемідеміологічних вимог.
  • Встановити на території Старосамбірської міської ради додаткові обмежувальні заходи, а саме заборонити з 26 січня 2022 року перебування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно:
  • на територіях закладів охорони здоров’я;
  • на зупинках громадського транспорту;
  • на інших територіях загального користування у разі неможливості дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра;

1.5 Рекомендувати священнослужителям усіх конфесій з метою недопущення поширення корона вірусного захворювання та зменшення ризиків інфікування дотримуватися наступних рекомендацій:

  • Богослужіння та інші релігійні заходи проводити при заповненні не більш як 50% місць та за умови дотримання учасниками заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів. Організатор заходу є відповідальним за запобіганню скупчення людей та дотримання між особами фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра.
  • Забезпечити провітрювання приміщень між кожним Богослужінням.
  • Причащати виключно ложечками одноразового використання або такими, що пройшли належну дезінфекцію.
  • Розяснювати під час Служби небезпеку, що створює людина, яка виділяє вірус для оточуючих.
  • Забезпечити умови для антисептичної обробки рук.
  • Не допускати випадків перебування в приміщенні церкви осіб без масок.

 

  1. Про попередження пожеж від пічного опалення та профілактики отруєння чадним газом на підвідомчій території.

 

ВИСТУПИЛИ:

 

Леус Ю.О. – секретар Старосамбірської міської комісії з питань ТЕБ і НС, який ознайомив присутніх з зверненням Самбірського районного управління ГУ ДСНС України від 18.01.2022 року за №61.

Сеник В.В. – начальник 27 ДПРЧ 8 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Львівській області, який проінформував про стан ситуації та наслідки від виникнення пожеж від несправного пічного опалення. Повідомив про необхідність організації заходів з профілактики випадків отруєнь чадним газом на підпорядкованій території в осінньо-зимовий період. Наголосив про необхідність організації роз’яснювальної роботи спеціалістами соціальних служб з цього питання  серед громадян, які опинилися в складних життєвих обставинах.

За результатами розгляду питання порядку денного позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій,

       ВИРІШИЛИ:

  • Старостам старостинських округів, начальникам відділів структурних підрозділів міської ради
  • посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, що до правил експлуатації пічного опалення та газового опалення;
  • провести інструктажі з питань пожежної безпеки перед проведенням масових заходів з працівниками.
    • Загальному відділу (Леус Ю.О.) висвітлювати питання, щодо недопущення виникнення пожеж у побуті, та загибелі людей на них;
    • Зобов’язати керівника комунального підприємства «Старосамбірське ВМУЖКГ» (Дубей В.В.) провести щорічну перевірку та чистку вентиляційних каналів у багатоквартирних будинках.
    • Міському центру надання соціальних послуг (Копач Л.М.) який здійснює нагляд за громадянами складних життєвих обставинах,
  • звернути увагу на стан пічного опалення та газового обладнання в помешканнях;
  • проводити обхід одиноких, малозабезпечених, багатодітних та неблагополучних сімей щодо надання допомоги в забезпеченні пожежної та техногенної безпеки, а також проводити роз’яснення щодо дотримання вимог пожежної безпеки в побуті

 

– Загальному відділу Старосамбірської міської ради (Леус Ю.О.) забезпечити оприлюднення протоколу на офіційному сайті Старосамбірської міської ради.

– Контроль за виконанням рішення позачергового засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС з цього питання покласти на заступника міського голови Пупу Р.Р.  відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

 

Відповідальний секретар комісії Юрій  ЛЕУС

print

Pin It on Pinterest