«

»

Лют 04

Цифровізація місцевих бюджетів

01Починаючи з 2021 року Міністерство фінансів впровадило комп’ютерну програму «Інформаційно-аналітична система управління плануванням та виконанням місцевих бюджетів «LOGICA», як інструмент для здійснення контролю за дотриманням бюджетного законодавства на кожній стадії бюджетного процесу щодо місцевих бюджетів.

Фінансисти зраділи, що така ініціатива спростить і полегшить їм роботу щодо менеджменту місцевих бюджетів. А також володітимуть додатковою інформацією щодо показників місцевих бюджетів інших областей країни.

Проте поспішили….

Департамент фінансів облдержадміністрації має доступ лише до показників місцевих бюджетів своєї області. Він їх мав і до цього часу.

А в січні цього року Мінфін зобов’язав місцеві фінансові органи (головні розпорядники коштів) двічі на рік заносити у згадану програму ще й інформацію щодо чисельності працівників та фонду оплати праці працівників установ галузей бюджетної сфери в розрізі кожного тарифного розряду, посадового окладу, надбавок і доплат обов’язкового та необов’язкового характеру, премій тощо. Така інформація відображається за кожним кодом програмної класифікації (школи, дитячі садочки, музичні школи, спортивні школи, клуби, бібліотеки і т.д.). Щоб було зрозуміло лише по одному коду програмної класифікації необхідно відобразити близько 300 показників.

Чи призведе до покращення оплати праці бюджетникам заповнення для Мінфіну такої громіздкої інформації? Адже даними про середню заробітну плату працівника в кожній галузі бюджетної сфери вони володіють.

print

Pin It on Pinterest