«

»

Лип 27

Департамент екології ЛОДА закликає не палити сухостій

загружено 6Із настанням спекотних літніх днів департамент екології та природних ресурсів ЛОДА повторно звертається до мешканців Львівщини з проханням бути вкрай обережними у поводженні із вогнем у лісових масивах та поблизу торфополів, а також не спалювати суху рослинність.

Самовільне спалювання завдає величезної шкоди довкіллю, створює загрозу для життя рослинного і тваринного світу, а нерідко і людей, та може призвести до некерованих надзвичайних ситуацій, особливо у пожежонебезпечний період.

Пам’ятаймо, що під час спалювання у повітря вивільняються небезпечні, а часом і канцерогенні речовини (сполуки свинцю, ртуті та інші важкі метали), які є дуже шкідливими. Зокрема, вони викликають подразнення та опіки дихальних шляхів, підвищення рівня цукру в крові, діють на вуглеводний обмін, спричинюють головний біль, викликають втомленість, можуть стати причиною виникнення онкологічних захворювань.

Варто пам’ятати, що при згорянні однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільнюється біля 9 кг мікрочастинок диму. Дим містить отруйні речовини,  які увібрав у себе зелений покрив і крони дерев.

Також не забуваймо, що внаслідок пожежі погіршується якість ґрунту, посилюються процеси ерозії і деградації земель, руйнується екосистема поля.

Одночасно повідомляємо, що спалення сухої рослинності забороняється законодавством України та передбачає адміністративну відповідальність з відповідним накладенням штрафів.

0b07a26ad2d60c4adabe002c69e16ca1__largeДжерело: http://stsrda.gov.ua/16139-departament-ekolohii-loda-zaklykaie-kraian-ne-palyty-sukhostii.html

print

Pin It on Pinterest