«

»

Бер 19

Забудьте про традицію випалювання сухої трави! Звернення ДСНС

_1647686656_613x321_3_0_nwКількість виїздів вогнеборців Львівщини на ліквідацію пожеж на відкритих територіях не зменшується. На Львівщині за минулу добу зареєстрували 74 пожежі сухої трави, вогонь знищив – понад 16 гектарів.

Лише спільними зусиллями та свідомим ставлення можна зупинити паліїв. Жителів Львівщини, просять пильнувати ситуацію у своєму населеному пункті та не допускати подібні загоряння.

«Війна на нашу землю прийшла саме у той час, коли громадяни починають господарські роботи та відчайдушно ведуть боротьбу зі сміттям та залишками рослинності. На жаль, ми не можемо різко подвоїти кількість рятувальників, частина яких замість ліквідації наслідків воєнних дій і порятунку людей буде вимушена виїжджати на виклики про пожежі чагарників. Тому пропонуємо громадянам забути про цю варварську практику випалювання усього зайвого разом із зеленим фондом нашої країни», – наголосили у ГУ ДСНС у Львівській області.

Отже, дотримуйтесь простих правил.

  • Не паліть траву і сміття.
  • Допомагайте рятувальникам – не підкидайте їм роботи у вигляді гасіння наслідків неконтрольованих господарських ритуалів з вогнем.
  • Повідомляйте про паліїв і за можливості проводьте превентивні бесіди із сусідами, які нехтують попередженнями;

Будьте людьми і справжніми патріотами своєї України і пам’ятайте, що зараз будь-яка дія або наближає, або віддаляє нашу спільну Перемогу!

print

Pin It on Pinterest