«

»

Чер 30

Податківці Старосамбірської ДПІ роз’яснюють особливості податкового законодавства під час дії воєнного стану

дпаНещодавно у Старосамбірській ДПІ податківці провели зустріч з платниками податків щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану.

В ході зустрічі очільник ДПІ Віктор Дмитрук зазначив, що під час воєнного стану у випадках, передбачених законодавством, необхідно застосовувати РРО та ПРРО.  Також звернув увагу присутніх на прийнятий Закон №2120, який передбачає відновлення проведення фактичних перевірок, а також обов’язок надати клієнтам можливість розрахунку платіжною картою.

Начальник ДПІ поінформував платників про хід кампанії декларування – 2022 та зазначив, що податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік можна подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС Електронний кабінет.

Віктор Дмитрук нагадав, що до 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, під час якої громадяни можуть сплатити податок з неоподаткованих доходів за нижчими ставками.

Також було обговорено питання повноти відображення готівкових операцій, недопущення росту цін на соціально значущі товари, забезпечення можливості проведення розрахунків з використанням електронних платіжних засобів.

Разом з тим податківець звернув увагу на обов’язковість легалізації найманої праці та забезпечення соціальних гарантій для працівників, в тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального рівня заробітної плати працівникам.

print

Pin It on Pinterest