«

»

Вер 22

Грибний сезон розпочато, що потрібно знати!

photoСтаросамбірський відділ Самбірського районного управління Держпродспоживслужби у Львівській області  наголошує – не купуйте гриби на стихійних ринках!

Коли все ж таки купляєте, або самі збираєте у лісі гриби, уважно огляньте. Зверніть увагу на плодове тіло, колір капелюха, ніжку. Залежно від будови нижнього шару шапинки гриби поділяють на пластинчасті й трубчасті. Пластинчасті легко можна сплутати з отруйними ( блідою поганкою).

Якщо сумніваєтесь у грибі, зайвий раз перевірте, не впевнені – викиньте. Збирайте лише знайомі Вам гриби. Ніколи не збирайте старі та занадто молоді( не сформовані) гриби, адже їх легко переплутати з отруйними!

У жодному разі не можна збирати гриби поблизу трас, автобанів, промислових підприємств, адже гриби властиві тим що вбирають у себе широкий спектр отруйних речовин, важкі металі.

Вдома, ще раз перевіряйте ретельно гриби: всі сумнівні викидайте! Не куштуйте сирі гриби. Приготування страв з грибів потрібно робити протягом першої доби після збирання, а не пізніше.

Варити гриби не менше трьох раз, щоразу по 30 хв. в підсоленій воді. Відварені гриби та страви з них можна зберігати у холодильнику одну добу і не більше.

Накращий спосіб зберігання грибів, заморозка. Період зберігання залежить від температурного режиму в морозильній камері. Чим нижче температура, тим більше термін зберігання (-12-14 ° C – 90-120 днів, -14-18 ° C – 120-150 днів,-18-24 ° C – 12 місяців).

Не рекомендується консервувати та маринувати гриби у герметично закатаних банках. Відібрані гриби перед консервуванням  спочатку необхідно ретельно промити. Їх украй важко повністю відмити від часточок ґрунту, у якому можуть знаходитися спори збудника ботулізму. До того ж, у домашніх умовах неможливо досягти такої стерилізації, як на промисловому підприємстві. Тому вдома, тим більше на дачі, гриби краще сушити, варити, солити, маринувати, не закупорюючи банки герметичними кришками, адже збудник ботулізму розвивається тільки за відсутності кисню.

Домашню консервацію потрібно вжити протягом зими, не тримати її до нового врожаю!

Головний спеціаліст

Старосамбірського  відділу

Самбірського районного управління

Головного управління Держпродспоживслужби

у Львівській області                                                                                                                                        Васік Г.Б.

                                                                                                                                                                                                  

print

Pin It on Pinterest

Bakautoto Bakautoto Bakautoto situstoto situs togel resmi bandar togel situs togel terpercaya situs toto bandar togel terpercaya bandar togel bandar togel bandar togel situs togel resmi
rimbatoto rimbatoto slot gacor slot gacor slot gacor slot gacor
situs slot gacor

toto slot toto slot situs hk pools toto slot

toto hk hk pools

slot toto

bo togel

hk pools

toto slot

toto slot

toto togel

toto macau

situs togel

toto slot

situs slot gacor

mahjong slot

situs toto

situs slot gacor

toto togel

situs togel

toto slot

rtp slot

situs gacor

slotgacor

situs hk pools

toto slot

toto slot

slot toto

situs toto macau

toto slot

slot toto

hk pools

situs togel

toto slot

situs slot gacor

toto terpercaya

slot gacor

toto slot

toto slot

toto slot

link gacor hari ini

toto slot

situs toto

hk pools

situs toto

situs toto hk

toto slot

toto slot

hk pools

toto slot

slot gacor

bo togel

situs slot gacor

toto slot

situs slot gacor situs slot gacor sabung ayam slot mahjong hongkong pools asli toto slot rtp slot sabung ayam online toto macau toto slot

toto slot

slot gacor

slot gacor

toto slot

situs sabung ayam

hk pools

slot gacor

hk pools

toto slot

bo togel

bo togel

situs toto

situs hk pools

slot gacor