«

»

Жов 04

Держпродспоживслужба інформує!

ДержпродспоживслужбаСьогодні, коли Україна бореться за свою свободу та незалежність, фахівці
Держпродспоживслужби виконують покладені на них обов’язки, в тому числі
продовжують контролювати безпечність продуктів харчування, що потрапляють
на полиці магазинів та до закладів громадського харчування.
З метою профілактики спалахів та групових випадків гострих кишкових
інфекцій, спеціалісти Старосамбірського відділу Самбірського районного
управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області,
в складі робочих груп провели комісійні обстеження закладів громадського
харчування.
Обстеження вищевказаних закладів проводилися на відповідність
вимогам Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та
якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням
законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного
походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про захист населення від
інфекційних хвороб», «Про забезпечення санітарного та епідемічного
благополуччя населення». Всього проведено 24 комісійні обстеження закладів
громадського харчування.
Під час комісійних обстежень оцінювався загальний санітарний стан
закладів, проводилася роз’яснювальна робота з підприємцями та найманими
працівниками щодо дотримання основних принципів організації безпечного
приготування їжі, реалізації продуктів харчування, дотримання правил
товарного сусідства, обов’язкового дотримання правил особистої гігієни, а
також перевірялася наявність відповідних товарно супровідних документів, які
засвідчують якість та безпеку.
В ході роботи було виявлено ряд порушень чинного законодавства та
надано пропозиції щодо їх негайного усунення.
Повторно доведено до відома власників та персоналу інформацію щодо
адміністративної відповідальності за недотримання вимог чинного
законодавства, в тому числі повідомлено про відповідальність згідно зі статтею
65 Закону України № 2042 «Про державний контроль за дотриманням
законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного
походження, здоров’я та благополуччя тварин».
Нагадуємо про те, що відповідальний підхід до питань харчової безпеки,
стандартів безпечного харчування, здоров’я та гігієна персоналу, контроль
технологічних процесів приготування готової їжі, гігієнічні вимоги до
виробництва та/або обігу харчових продуктів, тощо, є запорукою збереження
здоров’я та профілактики цілого спектру захворювань, пов’язаних зі способом
харчування.

Начальник відділу Богдан ВЕНЦИК

print

Pin It on Pinterest