«

»

Жов 24

«ДроваЄ» запрацював державний інтернет – магазин дров для населення

drovae-internet-magazinЛісові господарства вже приймають онлайн-замовлення від українців.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець зазначає, що уряд робить все можливе для того, щоб українцям взимку було тепло.

Щоб скористатися послугами інтернет-магазину, потрібно:

  • зайти на ресурс ДроваЄта авторизуватися через електронний цифровий підпис або банк, яким користуєтеся;
  • вказати адресу доставки дров. Система автоматично підтягне найближчі до вас лісгоспи та продукцію, яку можна замовити. Кожен постачальник буде пропонувати той асортимент, який є в наявності;
  • визначитися із видом та обсягом деревини, обрати функцію з доставкою чи без;
  • оплатити замовлення або чекати на дзвінок оператора для вирішення питань з логістикою.

Нагадуємо, що у ресурсі встановили ліміт на покупку – 15 кубометрів дров на опалювальний сезон на одну фізичну особу, щоб уникнути зловживань та оптових закупівель.

За інформацією Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства обсяг реалізації деревини дров’яної непромислового використання з початку року склав 133,5 тис. кбм.

З метою повного забезпечення зростаючих потреб населення, соціальної сфери та Збройних Сил України у лісопродукції (особливо у паливній деревині) підприємства управління додатково заготують понад 25 тис. кбм  деревини.

Також Руслан Стрілець відзначив, що під «сокиру» українські ліси ніхто не пускає – заготівлю паливних дров у 2022 році здійснюють за рахунок невикористаного ліміту заготівлі за минулі роки.

print

Pin It on Pinterest